María del Pilar Izquierdo Albero

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Aquesta és una versió anterior d'aquesta pàgina, de data 10:00, 12 oct 2017 amb l'última edició de Rebot (discussió | contribucions). Pot tenir inexactituds o contingut no apropiat no present en la versió actual.
Infotaula de personabeata Maria del Pilar Izquierdo
Biografia
NaixementMaría del Pilar Izquierdo Albero
27 de juliol de 1906
Saragossa (Aragó)
Mort27 d'agost de 1945
Sant Sebastià (País Basc)
SepulturaCapella de la casa mare de l'Obra Missionera (Logronyo
Dades personals
ReligióEsglésia Catòlica Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióreligiosa cristiana, monja Modifica el valor a Wikidata
Orde religiósObra Missionera de Jesús i Maria
fundadora
CelebracióEsglésia Catòlica Romana
Beatificació4 de novembre de 2001 , Roma nomenat per Joan Pau II
Festivitat27 d'agost
Esdeveniment significatiuFundadora de la Congregació de l'Obra Missionera de Jesús i Maria
IconografiaAmb l'hàbit de l'orde

María Pilar Izquierdo Albero (Saragossa, 27 de juliol de 1906 - Sant Sebastià, 27 d'agost de 1945) fou una religiosa aragonesa, fundadora de la congregació de l'Obra Missionera de Jesús i Maria. És venerada com a beata per l'Església catòlica.

Biografia

Tercera de cinc germans, nasqué a Saragossa en 1906. De família humil i pietosa, ja de jove manifestà la seva inclinació a la vida religiosa i el sacrifici. No anà a escola ni aprengué a llegir ni escriure: ella mateixa s'anomenava «una tontica». Entre els dotze i catorze anys va estar malalta a Alfamén (Saragossa), i després començà a treballar en una fàbrica de calçat. En 1926, mentre tornava del treball, caigué del tramvia i es fracturà la pelvis; arran d'això, en 1929 va quedar paraplègica i cega, passant dotze anys en diversos hospitals de Saragossa.

Vivia a la mateixa ciutat, al carrer de Cerdán, 24, on era visitada per amics i coneguts que admiraven la seva enteresa i els seus consells espirituals. Especialment durant la Guerra civil espanyola, la seva casa esdevingué un refugi per als cristians perseguits. En 1936, Pilar comença a parlar de l'Obra de Jesús, que volia que els seus membres imitessin la vida activa de Crist a la terra, lliurant-se a les obres de misericòrdia. El 8 de desembre de 1939, guarí sobtadament de la paràlisi, guarició que atribuí a un miracle de la Mare de Déu. Poc després, també recuperà la visió i desaparegueren els mals que tenia.

Immediatament, va iniciar la fundació de l'Obra de Jesús. Amb altres joves marxà a Madrid on ja havia estat aprovat el projecte de fundació, amb el nom de Missioneres de Jesús i Maria. Se li prohibí, però, exercir l'apostolat i predicar. En 1942, el bisbe de Madrid va erigir l'Obra com a Pia Unió de Missioneres de Jesús, Maria i Josep.

Dos anys després, va tornar a caure malalta. A més, algunes persones desacreditaren la seva Pia Unió, malgrat el treball que ja havia fet amb nens, ancians i necessitats. Pilar, arran de tot plegat, va retirar-se de la seva fundació el novembre de 1944, amb nou de les seves companyes. El dia 9 d'aquest mes va viatjar a Sant Sebastià: el cotxe va tenir un accident i Pilar s'hi fracturà una cama. Poc després va tenir un tumor maligne i en morí el 27 d'agost de 1945.

Les companyes, unides sota la direcció del confessor de Pilar, Daniel Díez García, anaren a Logronyo en 1947 i en maig de 1948 el bisbe Fidel García Martínez aprovà la Pia Unió amb el nom d'Obra Missionera de Jesús i Maria. En 1961 foren aprovades com a congregació religiosa, confirmades per la Santa Seu en 1981,

La fama de santedat de Pilar Izquierdo va fer que el bisbe de Calahorra, Santo Domingo de la Calzada i Logronyo, Francisco Álvarez Martínez, n'incoés la causa de beatificació en 1983. El 18 de desembre de 2000, Joan Pau II la declarà venerable i el 7 de juliol de 2001 s'aprovà el miracle atribuït a la seva intercessió; fou beatificada el 4 de novembre següent.

Bibliografia