Maria Callís i Cabrera

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaMaria Callís i Cabrera
Biografia
Naixement(ca) Maria Cabrera i Callís Modifica el valor a Wikidata
1983 Modifica el valor a Wikidata (40/41 anys)
Girona Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióUniversitat de Barcelona Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciópoetessa, professora d'universitat, filòloga, escriptora Modifica el valor a Wikidata
OcupadorUniversitat de Barcelona Modifica el valor a Wikidata

Maria Callís i Cabrera (Girona, 1983)[1] és una poetessa i docent catalana,[2] que imparteix com a professora associada a la Universitat de Barcelona.[3] Es va llicenciar en Filologia catalana per la Universitat de Barcelona i ha fet una tesina sobre lingüística, concretament sobre "El rotacisme de /d/ intervocàlica en alguerès. Interpretació fonològica i anàlisi quantitativa de la variació”. Actualment prepara la tesi doctoral a la secció de lingüística del departament de filologia catalana de la Universitat de Barcelona amb el títol: "Contactes consonàntics en alguerès. Descripció i anàlisi sincròniques".

Poesia publicada[modifica]

  • Jonàs (Editorial Galerada, 2004)
  • La matinada clara (Edicions a Petició, 2010) amb il·lustracions de Maria Alcaraz i Frasquet. Aquest poemari es titula de la mateixa manera que el poema "La matinada clara" de Joan Salvat-Papasseit.
  • Ningú no ens representa. Poetes emprenyats (Editorial Setzevents, 2011) amb altres setanta poetes. Aquest poemari va sorgir arran de l'acampada del Moviment 15-M del 2011 a la Plaça de Catalunya de Barcelona.
  • La ciutat cansada (Proa, 2017). Premi Carles Riba 2016.

Diferents grups i cantants catalans han musicat alguns dels seus poemes. Manel ha musicat "Jonàs" i també ho ha fet Bikimel. Petit ha musicat el poema inèdit "Nit mallorquina", dins l'àlbum "Llenya Prima", Miss Carrussel i Clara Peya han musicat "Cançó dels dies de cada dia", publicat a La matinada clara i Sílvia Pérez Cruz ha musicat "Pare meu" adaptació del poema "Salm i paràbola de la memòria pròdiga" dins dels poemari La matinada clara. El duet de Torredembarra Tres, format per Jordi Suñé i David Morlà, musiquen el poema "Talaiot" en el seu primer treball discogràfic "La sal de la mar”.[4]

Premis i reconeixements[modifica]

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]