Maria Escalas i Bernat

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Maria Escalas)
Infotaula de personaMaria Escalas i Bernat

Maria Escalas Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement12 novembre 1969 Modifica el valor a Wikidata (54 anys)
Mallorca (Balears) Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
NacionalitatIlles Balears Illes Balears
Activitat
OcupacióEscriptora, músic
ActivitatContemporani
GènereRessenya literatura, bloc i narrativa

Lloc webmariaescalas.cat Modifica el valor a Wikidata

Maria Escalas i Bernat (Mallorca, 12 de novembre de 1969) és una escriptora i música mallorquina, amb obra en català. Combina la faceta creativa amb l'ensenyament d'escriptura, clubs de lectura, lectora editorial i acompanyaments literaris.

Biografia[modifica]

Nascuda a Palma però molt vinculada familiarment a Campos, de ben petita es trasllada a Mataró. Comença els estudis de piano en aquesta ciutat per més endavant acabar al Conservatori de Badalona, on també comença els estudis d'oboè. Acaba els estudis superiors d'oboè al Conservatori Superior de Barcelona. Actualment també és membre del Cor Ciutat de Mataró i del Cor Valldonzella.

Gràcies a la seva passió per l'escriptura, el 2006 comença un bloc a internet, Idò, on narra les seves experiències vitals. Després de 15 anys, el bloc continua viu i actualitzat. També manté el bloc Erato i Euterpe de música i poesia. El 2011 l'editorial CPL decideix publicar un recull d'articles del bloc amb el títol Súper-vivències quotidianes,[1] que també tradueix al castellà. El 2009 comença els estudis de narrativa a l'escola d'escriptura de l'Ateneu Barcelonès, on després de cursar l'itinerari de novel·la escriu la seva primera gran obra de ficció: Abans que el teu record torni cendra,[2] publicada a Ara Llibres, col·lecció Amsterdam (2016). Posteriorment escriu Sara i els silencis (Ara Llibres - col·lecció Amsterdam 2018) i Estimada Mirta (Editorial Amsterdam - 2021).

Actualment fa ressenya de llibres infantils i juvenils a la revista Foc Nou. Escriu per a diverses publicacions, fa acompanyaments a processos creatius/literaris, clubs de lectura i tallers d'escriptura creativa on-line i presencials. Col·labora amb la revista cultural digital Catorze.

El gener del 2024 ha guanyat el premi Llorenç Villalonga Ciutat de Palma de novel·la en català amb l'obra "A la seva ombra" que es publicarà el setembre del 2024.

Llibres publicats[modifica]

  • 2005 - Concurs de relats breus de dones "Paraules d'Adriana": Recull de treballs guanyadors 2002-2005[3]
  • 2011 - Súper-vivències quotidianes / Super-vivencias cotidianas[4]
  • 2016 - Abans que el teu record torni cendra[5]
  • 2018 - Sara i els silencis[6]
  • 2021 - Estimada Mirta

Traduccions de la seva obra[modifica]

  • 2006 - Super-vivencias cotidianas[7]

Premis i reconeixements[modifica]

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]