Merrily We Live

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaMerrily We Live
Fitxa
DireccióNorman Z. McLeod Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
ProduccióHal Roach i RKO Pictures Modifica el valor a Wikidata
Dissenyador de produccióCharles D. Hall Modifica el valor a Wikidata
GuióEd Sullivan Modifica el valor a Wikidata
MúsicaMarvin Hatley Modifica el valor a Wikidata
FotografiaNorbert Brodine Modifica el valor a Wikidata
MuntatgeWilliam H. Terhune Modifica el valor a Wikidata
ProductoraHal Roach Studios Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorMetro-Goldwyn-Mayer Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenEstats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
Estrena2 març 1938 Modifica el valor a Wikidata
Durada88 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalanglès Modifica el valor a Wikidata
Coloren blanc i negre Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gènerecomèdia romàntica i melodrama Modifica el valor a Wikidata
Premis i nominacions
Nominacions

IMDB: tt0030442 Filmaffinity: 558235 Rottentomatoes: m/merrily_we_live Letterboxd: merrily-we-live Allmovie: v102162 TCM: 2140 AFI: 4096 TMDB.org: 111315 Modifica el valor a Wikidata
Pòster de la pel·lícula

Merrily We Live és una pel·lícula dirigida per Norman Z. McLeod i protagonitzada per Constance Bennett i Brian Aherne.[1] Basada en la novel·la “The Dark Chapter: A Comedy of Class Distinctions” d’E.J. Rath,[2] portada al cinema per Eddie Moran, Jack Jevne i Ed Sullivan,[3] es va estrenar el 4 de març de 1938.[4] La pel·lícula va ser nominada en cinc categories en l’edició dels premis Oscar d’aquell any.[5]

Argument[modifica]

Els rics Kilbourne són una família excèntrica, especialment la senyora Emily Kilbourne, l'afició de la qual és rehabilitar rodamóns. Quan el seu darrer rodamón, que Emily havia contractat com a xofer, se'n va de sobte emportant-se tota la plata de la família, ella promet passar pàgina d’aquesta afició per alleujament de la família. Aquesta determinació dura poc ja que poc després un home brut anomenat Rawlins arriba a la finca. Demana només de poder utilitzar el telèfon per informar que el seu cotxe s'ha estavellat. Emily, però, el veu com un altre home a salvar i, malgrat les protestes de les seves filles Jerry i Marion, és contractat com a nou xofer. Rawlins accepta ja que troba la situació divertida i aviat fascina les dones de la casa amb el seu posat de cavaller. Els que no l’accepten són el senyor Kilbourne o Grosvenor, el majordom. En un sopar en què la senyora Kilbourne intenta fer passar a Rawlins com un cavaller, aquest captiva tant la filla del senador Harlan, Minerva, que els Kilbourne han de fingir que és un hoste de casa. Tot i que el senyor Kilbourne està preocupat perquè Rawlins arruïni un negoci lucratiu que projecta fer amb el senador, aviat s'adona que Rawlins ha millorat el seu negoci i també la felicitat de la seva família.

Arriba el punt en què tota la família passa a dependre de Rawlins. Aleshores llegeixen al diari del matí que el seu home no és un vagabund sinó un escriptor famós anomenat E. Wade Rawlins, el qual segons el diari ha mort en un accident de cotxe prop de casa seva. Sense saber que els diaris han publicat per error de la seva mort, Rawlins arriba a la casa i troba la senyora Kilbourne, Jerry i les minyones desmaiades per la sorpresa. El senyor Kilbourne i Marion es veuen incapaços de reanimar-les. Rawlins aconsegueix de reviure Jerry i els dos admeten que estan enamorats. Grosvenor, pensant que la cadena de vagabunds de la senyora Kilbourne viu millor que ell agafa una motxilla i es dirigeix cap a la carretera oberta.

Repartiment[modifica]


Premis i nominacions als Oscar[modifica]

Categoria Nominat Resultat
Millor actriu secundària Billie Burke Nominat
Millor so Elmer Raguse Nominat
Millor cançó original "Merrily We Live" Nominat
Millor disseny de producció Charles D. Hall Nominat
Millor fotografia Norbert Brodine Nominat

Referències[modifica]

  1. Maltin, Leonard. Turner Classic Movies Presents Leonard Maltin's Classic Movie Guide: From the Silent Era Through 1965: Third Edition (en anglès). Penguin, 2015-09-29. ISBN 978-0-698-19729-9. 
  2. Goble, Alan. The Complete Index to Literary Sources in Film (en anglès). Walter de Gruyter, 2011-09-08, p. 382. ISBN 978-3-11-095194-3. 
  3. Borde, Raymond; Chaumeton, Etienne. A Panorama of American Film Noir (1941-1953) (en anglès). City Lights Books, 2002, p. 200. ISBN 978-0-87286-412-2. 
  4. «Merrily We Live» (en anglès). American Film Institute AFI|Catalog. [Consulta: 16 febrer 2024].
  5. «The 11th Academy Awards | 1939» (en anglès). Oscars.org | Academy of Motion Picture Arts and Sciences. [Consulta: 16 febrer 2024].

Enllaços externs[modifica]