Miguel Merino Melchor

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaMiguel Merino Melchor
Biografia
Naixement(es) Miguel Merino y Melchor Modifica el valor a Wikidata
1831 Modifica el valor a Wikidata
Villafranca Montes de Oca (província de Burgos) Modifica el valor a Wikidata
Mort7 març 1905 Modifica el valor a Wikidata (73/74 anys)
Madrid
Senador al Senat espanyol
1901 – 1905 Modifica el valor a Wikidata
Activitat
OcupacióMatemàtic i astrònom
Membre de
Premis

Miguel Merino Melchor (Villafranca Montes de Oca, província de Burgos, 24 d'abril de 1831 - Madrid, 7 de març de 1905) fou un Matemàtic, astrònom i polític espanyol.

Es va doctorar en Ciències Exactes, va ser professor a l'Escola de Telègrafs i des de 1887 director de l'Observatori Astronòmic de Madrid. També fou vocal de la Junta General de l'Institut Geogràfic i Estadístic, membre de la Comissió permanent de Pesos i Mesures i delegat d'Espanya en l'Associació Geodèsica Internacional observant l'enllaç geodèsic entre Europa i Àfrica a través del Mulhacén i de la Tetica de Bacares. Entre altres condecoracions, va rebre l'encomana de l'Orde de Carles III, la gran creu de l'Orde d'Isabel la Catòlica i el grau d'oficial de la Legió d'Honor francesa.[1]

El 1866 fou elegit acadèmic numerari de la Reial Acadèmia de Ciències Exactes, Físiques i Naturals, de la posteriorment en fou secretari general i senador des de 1901 fins a la seva mort.[2]

Referències[modifica]

  1. Biografia Arxivat 2016-04-12 a Wayback Machine. al web de la RAC
  2. Fitxa del Senat

Bibliografia[modifica]

  • Merino y Melchor, Miguel. Impr. de la Señora Viuda e Hijos de José Cuesta.. Exposición razonada de los movimientos aparentes de las estrellas: Num. 39 del cuestionario: discurso leído en el acto solemne de recibir la investidura de doctor en la Facultad de Ciencias, Sección de Ciencias Exactas, 1863, p. 35. 
  • García Barreno, Pedro «Ramón y Cajal académico - 150 años del nacimiento del premio Nobel de Medicina». El Cultural, 17 d'abril de 2002.
  • Diputación de Almeria. «Miguel Merino y Melchor» (en español) p. 373-382. [Consulta: 4 desembre].


Premis i fites
Precedit per:
José Balanzat y Baranda

Acadèmic de la Reial Acadèmia de Ciències
Medalla 5

1866-1905
Succeït per:
Manuel Benítez Parodi