Museu Català de les Arts i Tradicions Populars

Infotaula d'organitzacióMuseu de les Arts i Tradicions Populars
Casa Pairal

El Castellet, on es troba el Museu
Dades
Tipusmuseu Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1963
Activitat
ÀmbitEtnologia
Visitants anuals25.959 (2008) Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu 
Altres
Número de telèfon+33-4-68-35-42-05 Modifica el valor a Wikidata
Premis

El Museu de les Arts i Tradicions Populars, Casa Pairal, és un museu de la ciutat de Perpinyà, de la comarca del Rosselló, a la Catalunya del Nord.

Està situat[1] en el Castellet de Perpinyà, a la Plaça de la Victòria, entre el quai de Sadi Carnot, el carrer de Louis Blanc i la plaça de Verdun, on hi ha l'entrada principal.

Història[modifica]

Fou fundat el 1963 pel batlle de la ciutat, Paul Alduy, i l'adjunt al batlle, Lluís Lliboutry. Josep Deloncle, que en fou el primer conservador, s'encarregà de la recerca de material per a exhibir-hi, el qual, tanmmateix, no hi pot ser tot mostrat per manca d'espai.

Sales del Museu[modifica]

Amb la finalitat de mostrar les diferents formes de la vida rossellonesa antiga, hi ha una sala dedicada a la pagesia i altres a la menestralia, els mobles, els objectes domèstics, les festes, el vi, les edats de les persones, la vida religiosa, etc. S'hi destaquen les figures de Pau Casals i de l'anomenat bisbe dels catalans, Juli Carsalade du Pont.

Bibliografia[modifica]

  • Becat, Joan; Ponsich, Pere; Gual, Raimon. «Perpinyà». A: El Rosselló i la Fenolleda. Barcelona: Fundació Enciclopèdia Catalana, 1985 (Gran Geografia Comarcal de Catalunya, 14). ISBN 84-85194-59-4. 

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]