Museu a l'aire lliure de Kommern

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióMuseu a l'aire lliure de Kommern
lang=ca
Modifica el valor a Wikidata
Dades
Tipusmuseu a l'aire lliure Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació20 juliol 1961
Governança corporativa
Seu
Propietat deLandschaftsverband Rheinland (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Altres
Dies oberts(1r d'abril31 d'octubre)
tots els dies de la setmana (09:0019:00)
(1r de novembre31 de març)
tots els dies de la setmana (10:0017:00) Modifica el valor a Wikidata
Identificador ISILDE-MUS-092717 Modifica el valor a Wikidata

Lloc webkommern.lvr.de Modifica el valor a Wikidata
Facebook: freilichtmuseumkommern Instagram: freilichtmuseumkommern Youtube: UCCCAkdyiww0j2cskrUZg0wA Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Map
Vista d'una part del Museu a l'Aire Libre de Kommern. Fotografia aèria 2015
Un molí de correus de Spiel
Rusc de Birkenbeul

El Museu a l'aire lliure de Kommern (alemany: LVR-Freilichtmuseum Kommern)[1] i el Museu Estatal d'Art Popular renà (Rheinische Landesmuseum für Volkskunde)[2] a Kommern / Eifel és un dels museus a l'aire lliure més grans d'Europa, amb una superfície de més de 95 hectàrees i exposant al voltant de 67 edificis històrics de la província prusiana del Rin. És gestionat per l'Associació Regional de Renània (Landschaftsverband Rheinland, LVR).

Història[modifica]

La planificació d'un museu a l'aire lliure a Renània es remunta a la dècada de 1950. Aproximadament 30 ciutats, pobles i pobles entre Aquisgrà, Colònia i la zona del Ruhr, incloent-hi Duisburg, Krefeld, Rheydt i Kommern (avui part de Mechernich, però encara independents en aquell moment) van sol·licitar el privilegi. El museu va ser inaugurat el 20 de juliol de 1961. Els seus líders han estat Adelhart Zippelius (fins a 1981), Dieter Pesch (1981 a 2007) i Josef Mangold (2008 - actualitat).

Museu[modifica]

Al voltant de 67 edificis,[3] inclosos corrals, molins de vent, tallers, edificis comunitaris de pobles com escoles, forns, sales de ball i capelles, tots els quals es van originar al territori de l'antiga província del Rin de Prússia i els seus predecessors, s'han reunit en quatre grups. Camps de conreu, hortes i horts completen el quadre. Les exposicions provenen principalment de la regió de Westerwald / Rin Mitjà, de les muntanyes d'Eifel i dels contraforts de Voreifel, del Baix Rin i de Bergisches Land. Retraten la vida quotidiana des del segle XV. En construcció hi ha un altre grup d'edificis com el "Rhineland Market Place" (Marktplatz Rheinland), que il·lustrarà la vida rural i de petita ciutat de Renània, tant a casa com a la feina, des dels anys cinquanta fins als vuitanta. Amb això, el Museu a l'aire lliure de Kommern també es convertirà en un museu de la cultura de la vida quotidiana del segle xx.

A més, el museu té exposicions permanents i canviants en la seva funció de Museu Estatal de Renan per a la Cultura Popular (Rheinisches Landesmuseum für Volkskunde).

El Kommern Open Air Museum té un programa anual amb uns 70 esdeveniments especials. Els més importants són el Jahrmarkt anno dazumal ("Mercat Anual l'any Dot"), que es duu a terme des del Dissabte de Pasqua fins al Diumenge Blanc, la Zeitblende ("Finestra del Temps"), que es remunta a 50 anys a la Renània i al món en general i la Nach der Ernte ("Després de la Collita") la tercera o quarta setmana de setembre.

Un punt destacat del museu és el seu programa d'història de vida. Sota el lema Gespielte Geschichte ("Història en acció"), els actors es reuneixen amb els visitants en primera persona com a persones històricament identificables o com persones quotidians d'una època i situació social particulars i "atreuen" als convidats del museu al passat.

Exposicions permanents[modifica]

WirRheinländer

En aquesta exposició es retrata la història de la Renània i la vida dels renans des de l'ocupació francesa de 1794 fins a l'inici del miracle econòmic després de 1950. El visitant camina per una avinguda històrica en un saló d'exposicions amb més de 50 rèpliques d'edificis de Renània, en el qual es presenten escenaris sobre la història de Renània.

A més, hi ha diverses exposicions canviants.

Prohibició de la fotografia[modifica]

Existeix una prohibició de facto de la fotografia en el museu. La fotografia privada està permesa en principi, però qualsevol publicació de fotos i vídeos, fins i tot en plataformes no comercials, està prohibida.[4]

Galeria[modifica]

Referències[modifica]

  1. «Ferienwohnung LVR-Freilichtmuseum Kommern, Mechernich: Ferienhäuser & mehr | FeWo-direkt» (en alemany). Arxivat de l'original el 2022-01-18. [Consulta: 17 gener 2022].
  2. «LVR-Freilichtmuseum Kommern / Rheinisches Landesmuseum für Volkskunde» (en alemany). [Consulta: 17 gener 2022].
  3. «ABOUT THE MUSEUM». Arxivat de l'original el 2022-01-18. [Consulta: 17 gener 2022].
  4. [enllaç sense format] http://www.kommern.lvr.de/de/den_besuch_planen/praktische_infos/fotografieren/Detailseite.html Arxivat 2022-01-17 a Wayback Machine. Internetangebot des Museums, retrieved 15 May 2015