Vés al contingut

Museu d'Art Contemporani de Bogotà

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióMuseu d'Art Contemporani de Bogotà
lang=ca
Modifica el valor a Wikidata
Dades
Tipusmuseu d'art Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu

Lloc webmac.org.co Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Map

El Museu d'Art Contemporani de Bogotà (MAC) és un museu situat al barri Minuto de Dios del districte d'Engativá, al nord-oest de Bogotà,[1] contigu a la Corporación Universitaria Minuto de Dios.[2]

Fundat el 1966, el Museu d'Art Contemporani de Bogotà disposa d'una col·lecció d'art contemporani conformada per més de mil sis-centes obres d'artistes colombians i internacionals. És considerat el punt de trobada de diverses manifestacions contemporànies des de les arts visuals fins a obres sonores, escèniques, electròniques o literàries.[3]

Arquitectura

[modifica]

El disseny de l'edifici actual va estar a càrrec dels arquitectes Eduardo del Valle i Jairo López. Va ser el primer edifici a Colòmbia concebut exclusivament per a un museu i va rebre el Premi nacional d'arquitectura. Va ser inaugurat pel president Misael Pastrana el 20 de novembre de a 1970.

El concepte espacial del museu correspon a una espiral que es desenvolupa sobre un gran buit central, amb murs circulars que s'interrompen per donar accés a les diferents sales, i una escala que permet la circulació helicoïdal per les tres plantes. L'edifici culmina en una cúpula per on entra la llum natural que il·lumina l'espai interior. Situat a la plaça de Banderas del barri Minuto de Dios, forma un sol volum amb el teatre. Els seus espais tant interiors com exteriors són escenari freqüent d'activitats acadèmiques, socials, culturals, comunitàries i religioses.

Referències

[modifica]
  1. «Museo de Arte Contemporáneo de Bogotá». Museodata. Arxivat de l'original el 2019-12-01. [Consulta: 5 desembre 2019].
  2. «50 años del museo de arte contemporáneo de Bogotá». Arcadia, 25-02-2016 [Consulta: 5 desembre 2019]. Arxivat 2020-08-08 a Wayback Machine.
  3. «El Museo de Arte Contemporáneo de Bogotá en el podio con los mejores del mundo», 26-06-2020. Arxivat de l'original el 2020-09-10. [Consulta: 28 agost 2020].

Bibliografia

[modifica]
  • Jaramillo Diego, Juliao Carlos, Cerón Jaime, Cavarico Eda, Ortiz Gustavoo, Pérez Eduardo. Grillo Manuel, Ferrer Germán. La contemporaneidad en Colombia, 1966-2006. Museo de Arte Contemporáneo, 40 años. Bogotá: Legis Ed., 2006.