Namor

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Namor, també anomenat l'home submarí o el fill venjador (aquest apel·latiu li va ser donat prou temps abans de la seua afiliació a Els Venjadors). És un personatge de Marvel Comics, tot i que la seua creació precedeix a la dita empresa: va ser creat per Bill Everett per a l'editorial Timely, que molts anys després es convertiria en Marvel.

Història[modifica | modifica el codi]

La seua primera aparició va ser en la revista "Marvel Comics" 1 de l'esmentada editorial Timely, i en va ser un dels personatges més importants juntament amb la Torxa Humana original i el capità Amèrica. De fet, que Namor estiguera relacionat amb l'aigua i la Torxa amb el foc va donar peu a un dels primers crossovers entre personatges. Però, a pesar del seu èxit, Namor va ser oblidat juntament amb la major part dels primers superherois a acabar la Segona Guerra Mundial.

El personatge va ser recuperat anys després per Stan Lee i Jack Kirby, que amb Els 4 Fantàstics feien ressorgir el gènere. El seu retorn va tenir lloc en el número 4 de la dita publicació, i per a justificar l'absència editorial s'adduí que havia perdut la memòria i que creia ser un vagabund als barris baixos, fins que la Torxa Humana (no el personatge original, sinó el dels 4 Fantàstics) el va trobar i el va llançar a la mar, i va recuperar així la seua memòria i el seu poder.

Namor va ser també responsable de la reintroducció del capità Amèrica en l'Univers Marvel, en colpejar els gels del pol nord i desprendre'n un tros dins del qual el capità Amèrica es trobava congelat.

Poders[modifica | modifica el codi]

Namor és un mutant fill d'un ésser humà i una atlant, i com a tal posseeix poders diferents d'ambdues espècies. La seua força és molt superior fins i tot a la dels Atlants i posseeix una resistència increïble. A pesar d'això una prolongada absència de contacte amb l'aigua pot debilitar-lo molt i fins i tot matar-lo. També posseeix una longevitat superior, de fet té el mateix aspecte que en la 2a guerra mundial.

La seua pell és humana i no blavosa, pot volar gràcies a les ales dels seus turmells, i pot respirar indefinidament en aire o aigua per igual, tot i que estades prolongades en un d'ambdós mitjans li provoquen els "atacs de bogeria" pels quals és famós.

També posseeix l'habilitat de comunicar-se i controlar les criatures marines.