Natan (profeta)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula personatgeNatan

Modifica el valor a Wikidata
Tipuspersonatge bíblic humà Modifica el valor a Wikidata
Context
Present a l'obraPrimer dels Reis, Primer de les Cròniques, Segon de les Cròniques, Segon de Samuel i 1 Chronicles 2 (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Dades
Gèneremasculí Modifica el valor a Wikidata
Ocupacióprofeta Modifica el valor a Wikidata
Naixementsegle X aC Modifica el valor a Wikidata
Mortsegle X aC Modifica el valor a Wikidata
Família
PareAttai (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
FillsZabud Modifica el valor a Wikidata

Natan (en hebreu נָתַן Nâthân) va ser un profeta hebreu que segons la Bíblia va viure en temps del rei David (segle x aC), sobre el que va exercir una considerable influència.

Natan va recriminar al rei per haver seduït a Betsabé, i haver donat mort al seu espòs Uries. Va aprovar que el rei decidís la construcció del Temple de Jerusalem, però li va predir que no seria ell, sinó el seu fill i successor qui el construís. i Finalment va aconseguir que el successor de David fos Salomó, resolent una difícil situació sobre els hereus. Dos dels fills del profeta, Atzaries i Zabud, van tenir alts càrrecs a la cort de Salomó.

Juntament amb Gad, vident i profeta, Natan va participar en l'organització dels cors de levites encarregats de la música sagrada. Alguns autors li atribueixen una Història de David i una altra de Salomó que no s'han conservat.[1]

Referències[modifica]

  1. Montero, Santiago. Diccionario de adivinos, magos y astrólogos de la antigüedad. Valladolid: Trotta, 1997, p. 220. ISBN 8481641618.