Necròpolis

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Necròpoli)
Vall dels Reis (Luxor)

Una necròpolis (o necròpoli[1]) és un cementiri o lloc de soterrament. La paraula necròpolis prové del grec νεκρόπολις i literalment significa ciutat dels morts. S'utilitza generalment per als cementiris pertanyents a grans ciutats, així com a les zones de soterrament que s'han trobat prop de ciutats d'antigues civilitzacions.

Les necròpolis han estat construïdes per diverses raons; de vegades purament religioses. La Vall dels Reis, a Egipte, n'és un clar exemple. Altres cultures van crear les necròpolis en resposta a la prohibició de practicar soterraments dins els límits urbans. Els camins que sortien dels pobles van ser adornats amb monuments funeraris, especialment en l'Imperi Romà (com la Via Àpia, a Roma).[2]

Durant el segle xix les necròpolis van gaudir d'un ressorgiment esperonat per la moda victoriana, amb grans i elaborats monuments.

Necròpolis en el món[modifica]

Reconstrucció de la Necròpoli del Carrer Cañete (Ciutat de València).

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Necròpolis
  1. S'accepten les dues paraules; vegeu l'entrada al TERMCAT Arxivat 2016-03-03 a Wayback Machine..
  2. Diccionario de Arte II (en castellà). Barcelona: Biblioteca de Consulta Larousse. Spes Editorial SL (RBA), 2003, p.113. DL M-50.522-2002. ISBN 84-8332-391-5 [Consulta: 5 desembre 2014].