Nitza Metzger-Szmuk

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaNitza Metzger-Szmuk

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement1945 Modifica el valor a Wikidata (78/79 anys)
Tel-Aviv Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióUniversità degli Studi di Firenze Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Camp de treballArquitectura Modifica el valor a Wikidata
Lloc de treball Technion - Institut Tecnològic d'Israel Modifica el valor a Wikidata
Ocupacióarquitecta Modifica el valor a Wikidata
OcupadorTechnion - Institut Tecnològic d'Israel Modifica el valor a Wikidata
Premis

Nitza Metzger-Szmuk (Tel Aviv, 1945) és una arquitecta israeliana, guanyadora del premi EMET en arquitectura pel seu treball en documentació i preservació de la ciutat Blanca de Tel Aviv. També va rebre el Premi Rokach en 2001.

Educació[modifica]

Va completar els seus estudis d'arquitectura a la Universitat de Florència en 1978. Després de graduar-se va treballar en una empresa arquitectònica a Florència que es dedica a la conservació d'edificis històrics.

Treball en arquitectura i preservació[modifica]

Al seu retorn a Israel en 1989, Metzger-Szmuk va treballar en la Fundació de Tel Aviv per al desenvolupament d'un estudi arquitectònic dels edificis d'estil internacional de la ciutat. L'estudi va servir de base per al pla de preservació de la ciutat i per al seu primer llibre, Dwelling on the Dunes que va ser publicat en 1994 i ha estat publicat en hebreu, anglés i francés.

Metzger-Szmuk va passar a formar part de l'equip de conservació del municipi de Tel Aviv-Jaffa en 1990 i ho va liderar fins a 2002. Va ser una de les principals responsables del nomenament de la Ciutat Blanca com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO en 2003.

En 2003 va obrir un estudi d'arquitectura especialitzat en preservació.[1]

Carrera acadèmica[modifica]

En 2005 va entrar en el Technion com a membre de facultat. En 2006 va ser nomenada professora associada. En 2013 va encapçalar el programa de grau en arquitectura amb especialització en preservació.

Premis[modifica]

  • 2006 - Premi EMET en la categoria: Cultura i Art, Camp: Arquitectura, per la seua contribució a l'hora de promoure la conservació a Israel;
  • 2001 - Premi Rokach en Arquitectura;
  • Certificat de reconeixement per l'Associació d'arquitectes i planificadors urbans israelians per les seues contribucions professionals en el camp de la conservació.

Exposicions[modifica]

Metzger-Szmuk ha sigut comissaria de l'exposició The White City-Tel Aviv's Modern Movement (La Ciutat Blanca-el moviment Modern de Tel Aviv). L'exposició es va realitzar primer al Museu d'Art de Tel Aviv en 2004. Des d'aleshores ha viatjat a CanadàSuïssaItàliaÀustriaBèlgica i Alemanya.[2][3]

Publicacions[modifica]

Referències[modifica]

  1. «Nitza Metzger Szmuk». Arxivat de l'original el 2016-05-06. [Consulta: 28 octubre 2017].
  2. «Civa - Civa Bien ! Actu et humour Belge» (en francès). Arxivat de l'original el 2009-04-22. [Consulta: 28 octubre 2017].
  3. «INM - Institut für Neue Medien». [Consulta: 28 octubre 2017].

Enllaços externs[modifica]