Índia del Nord-est

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Nord-est de l'Índia)
Plantilla:Infotaula geografia políticaÍndia del Nord-est
Imatge

Localització
Modifica el valor a Wikidata Map
 26° 00′ N, 92° 42′ E / 26°N,92.7°E / 26; 92.7
Geografia
Superfície262.230 km² Modifica el valor a Wikidata
Identificador descriptiu
Fus horari

Dona naga de Nagaland.

L'Índia del nord-est o Nord-est de l'Índia és la regió del subcontinent indi que comprèn els estats següents: Arunachal Pradesh, Assam, Meghalaya, Manipur, Mizoram, Nagaland, Tripura, Sikkim, així com parts del nord de Bengala Occidental (els districtes de Darjeeling, Jalpaiguri, i Koch Bihar). Tots aquests territoris pertanyen a l'Índia.

L'Índia del nord-est es troba a l'extrem oriental de l'Índia, fent frontera amb el Tibet i Bhutan al nord, amb Birmània a l'est i sud-est i amb Bangladesh al sud-oest.

Integració política[modifica]

La majoria dels habitants de l'Índia del nord-est tenen més afinitats culturals i racials amb els pobles de l'Àsia del sud-est que no pas amb la resta de pobles del subcontinent indi.

És una zona on hi ha molts problemes ètnics i polítics de difícil solució i la integració política amb la resta de la Unió Índia no ha reeixit malgrat dècades d'insurgència[1] i múltiples accions militars i policials.[2] Comparat amb la resta de l'Índia la població és escassa, només el 3,8% de la població total de l'Índia.

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

  1. Sanjib Baruah (2001) Generals as Governors: The parallel political system of Northeast India Arxivat 2009-07-03 a Wayback Machine.
  2. «Seventh Kamal Kumari Memorial Lecture.». Arxivat de l'original el 2006-05-25. [Consulta: 1r agost 2010].

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Índia del Nord-est