O ara o mai

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaO ara o mai
The Bucket List Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
DireccióRob Reiner Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
ProduccióCraig Zadan, Neil Meron i Rob Reiner Modifica el valor a Wikidata
GuióJustin Zackham Modifica el valor a Wikidata
MúsicaMarc Shaiman Modifica el valor a Wikidata
FotografiaJohn Schwartzman Modifica el valor a Wikidata
MuntatgeRobert Leighton Modifica el valor a Wikidata
ProductoraWarner Bros. Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorInterCom, Netflix, Vudu i Warner Bros. Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenEstats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
Estrena2007 Modifica el valor a Wikidata
Durada97 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalanglès Modifica el valor a Wikidata
Versió en catalàSí 
RodatgeCalifòrnia i Los Angeles Modifica el valor a Wikidata
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Pressupost45.000.000 $ Modifica el valor a Wikidata
Recaptació175.372.502 $ Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gènerebuddy film, comèdia, drama i tragicomèdia Modifica el valor a Wikidata
Lloc de la narracióHong Kong, Los Angeles, Índia, Califòrnia i Egipte Modifica el valor a Wikidata
Premis i nominacions
Premis

IMDB: tt0825232 Filmaffinity: 971553 Allocine: 114522 Rottentomatoes: m/bucket_list Letterboxd: the-bucket-list Mojo: bucketlist Allmovie: vm2272117 TCM: 658339 Metacritic: movie/the-bucket-list TV.com: movies/the-bucket-list AFI: 64181 TMDB.org: 7350 Modifica el valor a Wikidata

O ara o mai[1][2] (originalment en anglès: The Bucket List) és una pel·lícula estatunidenca de 2007, dirigida per Rob Reiner, escrita per Justin Zackham i protagonitzada per Jack Nicholson i Morgan Freeman als papers principals. La pel·lícula es va estrenar massivament als Estats Units i el Canadà l'11 de gener de 2008 i fou llançada al Regne Unit el 8 de febrer de 2008, i a Austràlia el 21 de febrer de 2008. Aquesta pel·lícula ha estat doblada al català i va ser emesa a TV3 per primera vegada el 2012.[2]

Argument[modifica]

Fa molt de temps, el professor de filosofia de Carter Chambers (Morgan Freeman), en el seu primer any de carrera, va suggerir als seus estudiants que elaboressin una "llista de desitjos", un recompte de totes les coses que volien fer, veure i experimentar a la vida abans de morir. Però, mentre Carter estava encara tractant d'aclarir els seus somnis i plans privats, la realitat es va interposar: matrimoni, fills, una multitud de responsabilitats i, finalment, un treball de mecànic d'automòbils durant 46 anys. Gradualment van canviar la seva idea del que era una llista de desitjos en poc més que un record agredolç d'oportunitats perdudes i en un exercici mental en què pensava de tant en tant per passar el temps mentre treballava sota la capota d'un cotxe.

Mentrestant, el multimilionari empresari Edward Cole (Jack Nicholson) mai veu una llista sense pensar en els beneficis. Sempre està massa ocupat fent diners i construint un imperi per pensar en quines podrien ser les seves necessitats més profundes. A en Carter i l'Edward els detecten a ambdós un càncer perillós i amb poques probabilitats de viure, que deixa a tots dos a l'hospital.

En Carter i l'Edward comparteixen una habitació d'hospital amb molt de temps per a pensar en el que passarà a continuació, i respecte a això està a les seves mans. Tot i les seves diferències, aviat descobreixen que tenen dues coses molt importants en comú: una necessitat no satisfeta d'acceptar-se en si mateixos i les eleccions que han fet, i un desig urgent de passar el temps que han perdut fent tot el que sempre van voler fer.

Així que, en contra de les ordres del metge i del sentit comú, aquests dos autèntics desconeguts abandonen l'hospital i es llacen junts a la carretera per viure l'aventura de les seves vides.

Repartiment[modifica]

Crítica[modifica]

La pel·lícula va rebre crítiques mixtes dels crítics de cinema, però va ser un èxit de taquilla i va recaptar un total de 175,3 milions de dòlars a tot el món.

Referències[modifica]

  1. «Pel·lícula: O ara o mai». ElPuntAvui.cat. [Consulta: 21 març 2016].
  2. 2,0 2,1 O ara o mai a ésAdir

Enllaços externs[modifica]