Olam Beiajad

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Infotaula d'organitzacióOlam Beiajad
Dades
Tipus organització juvenil
Ideologia política sionisme
Modifica les dades a Wikidata

La Tnuà Olam Beiajad, és un Moviment Juvenil Sionista d'educació no formal. En forma part jovent d'entre 4 i 16 anys, i un grup d'adults amb diferents capacitats, a la recerca d'un entorn a on poder divertir-se mitjançant la transmissió dels valors del poble jueu.

A la Tnuà s'hi planifiquen i es duen a terme les peulot, les (activitats) gratuïtes, a través del treball volutari dels madrijim (voluntaris), que tenen com a objectiu que cada infant s'acosti a les seves arrels i tingui un sentiment de pertinença.

Missió[modifica]

Crear un marc saludable per a poder conservar i viure la identitat judaica, d'acord amb els quatre pilars fundacionals de la Tnuà:

Derej Eretz: Transmetre valors humans als joves, prenent com a eix principal la Torà, no simplement entesa com a un conjunt de lleis, sinó que amb ella s'expressa un compromís amb la humanitat, i amb la forma de poder millorar el món, el concepte conegut com a Tikun Olam. Això vol dir ser una mica millors cada dia, tractar de crear un món més just, a on hi governi la pau, la igualtat, l'harmonia, l'amor i el respecte.

Israel Beiteinu: El sionisme, va portar a la creació de l'Estat d'Israel, aquest moviment veu en l'Estat, l'expressió de la col·lectivitat del poble jueu i la garantia de continuïtat d'aquest poble.

Democracia: La base de tota societat ha d'esser el respecte mutu, i juntament amb ell, la democràcia. La Tnuà tracta de conservar i transmetre aquests valors, en un espai a on regni la llibertat d'expressió, i a on, amb el degut respecte es pugui debatre, discutir, canviar d'opinió, i per sobre de tot aprendre dels diferents punts de vista.

Nearim Le Tzeirim: La Tnuà és un espai per als joves, a on les decisions es prenen per aquells que conformen la Tnuà, pensant en el benestar col·lectiu i dels seus membres.

Enllaços externs[modifica]