PGI Management

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióPGI Management
Dades
Tipuscompanyia privada andorrana
Indústriaserveis professionals Modifica el valor a Wikidata
Història
CreacióAndorra (1957)
FundadorFrancesc Viladomat
Activitat
ÀmbitGlobal
ServeisOperació d'estacions d'esquí
Desenvolupament del negoci de muntanya
Vendes & Màrqueting
Serveis de suport
Governança corporativa
Seu 
Persona rellevantJoan Viladomat (President)

Lloc webhttp://www.PGIMgmt.com

PGI Management - acrònim de Pas Grau Internacional Management - és una companyia global andorrana de gestió d'estacions d'esquí. PGI Management és la subsidiària encarregada del negoci internacional de SAETDE / Grandvalira.

Història[modifica]

La història de PGI Management es va iniciar l'1 de desembre de 1957 [1] quan oficialment es va obrir el primer remuntador a Pas de la Casa, a Andorra, prop de la frontera amb França. A l'estiu, Francesc Viladomat, fundador de la companyia, havia iniciat els ha treballat a través de la companyia Teleesquís Viladomat.

De 1957 a 1967 l'estació creada pel Sr. Viladomat va anar creixent i incorporant instal·lacions amb la tecnologia més actual del seu temps a Pas de la Casa. El 22 de novembre de 1967, SAETDE (Societat Anònima d'Equipament Turístic-Esportiu de la Parròquia d'Emcamp) es va crear com a companyia que gestionava dos remuntadors. El 14 d'agost, Francesc Viladomat i el Comú d'Encamp van firmar l'acord de fusió de les dues companyies.

De 1967 a 2004, Pas de la Casa Grau Roig va desenvolupar noves instal·lacions, incloent-hi un telecadira de sis places, el Funicamp (una góndola de 6.137 metres de longitud), restaurants, un estadi FIS, etc., convertint així l'estació en la més gran dels Pirineus. L'octubre de 2003 es va crear el nou domini Grandvalira[2] fruit de la fusió comercial entre Pas de la Casa-Grau Roig i Soldeu-el Tarter. L'any 2005, Joan Viladomat, fill de Francesc Viladomat, va fundar PGI Management per promocionar, assessorar i gestionar projectes internacionals d'esquí i de muntanya. Amb PGI Management, Grandvalira / SAETDE apalanca el coneixement adquirit durant gairebé seixanta anys.

Grandvalira: Sector Pas de la Casa

Serveis[modifica]

Els serveis que ofereix PGI Management inclouen des de la realització del Pla de Negoci, fins al disseny de l'estació d'esquí, la seva construcció i la gestió. Entre els serveis de disseny i construcció s'inclou la identificació d'oportunitats, la selecció i coordinació de proveïdors, i l'anàlisi de retorn de la inversió.

Els serveis d'operació i gestió són els més importants: gestió de les estacions d'esquí (remuntadors, pistes, producció de neu i trepitjat), desenvolupament del negoci de muntanya (escola d'esquí, restauració, activitats d'hivern i d'estiu, hotels, botigues i lloguer), vendes i màrqueting (posicionament, preus, operacions de venda i central de reserves) i serveis de suport (IT, administració i finances, recursos humans i serveis compartits).

En serveis de consultoria: estratègia de negoci, anàlisi de processos i redisseny Benchmarking i intel·ligència de mercat Innovació.

Projectes principals[modifica]

Remontadors en servei a Shahdag

Actualment PGI Management assessora i opera Shahdag Mountain Resort[3] (Azerbaidjan), GrandErzurum: Palandöken & Konakli (Erzurum, Turquia), Gavarnie, Gedre, França), Hautacam (França), Calafate Mountain Park[4] (Argentina) i Shymbulak (Almati, ⁣Kazakhstan)

PGI Management és també part d'un consorci internacional pel desenvolupament de Kok Zhailau (Almati, Kazakhstan) i va desenvolupar el màster pla per la renovació i posicionament de Bovec (Eslovènia). PGI Management va fer l'operació d'Erciyes (Kayseri, Turquia) i de GranPallars (Pirineus catalans, Espanya). Un dels seus primers projectes va ser un acord de formació per l'estació Ski Himalayas Resort (Manali, Índia).

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]