PXI

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

El bus PXI és un bus industrial de comunicacions estàndard per a instrumentació i control. Les sigles signifiquen una extensió del bus PCI pensada per a aplicacions d'instrumentació (en anglès: PCI extensions for Instrumentation).

El bus PXI va ser inventat i introduït el 1997 per l'empresa National Instruments. Avui dia compta amb una organització independent que gestiona l'estàndard i més de 60 membres fabricants.

Es fonamenta (ampliant-os) en estàndards existents de maquinari i programari, com el CompactPCI per a la part mecànica i connexionat, el VXI per a la part elèctrica i de temporització, i el concepte de controlador (driver) que ha d'incloure tot maquinari de la família PXI. L'evolució natural combina la tecnologia PCI amb la PCI-Express en els seus formats PXI (PXI i PXI-Express respectivament).

PXI Informació general[modifica | modifica el codi]

PXI està dissenyat per a aplicacions de mesura i automatització que requereixen alt rendiment i resistent factor de forma industrial. Amb PXI, vostè pot seleccionar els mòduls d'un gran nombre de venedors i s'integren fàcilment en un únic sistema PXI, més de 1.150 tipus de mòduls disponibles en 2006. Un típic mòdul PXI 3U mesura aproximadament 4x6 polzades (100x160mm) en grandària, i un típic xassís de 8 ranures PXI és 4U ample de rack d'alçada i mig, el xassís complet d'ample de contenir fins a 18 ranures PXI.

PXI utilitza la tecnologia basada en PCI i un estàndard de la indústria regida per l'Aliança de Sistemes PXI (PXISA) per garantir el compliment de les normes i la interoperabilitat del sistema. Hi ha mòduls PXI per provar gairebé tots els imaginables, mesurament i aplicació d'automatització, dels mòduls de commutació i omnipresent DMMs d'interfícies de Pickering, a la capacitat de microones d'alt rendiment de vectors de generació i anàlisi de senyals proporcionades per les companyies com ara Aeroflex, Geotest i National Instruments.

També hi ha empreses especialitzades en programari de gravació per als mòduls PXI, així com les empreses que presten serveis d'integració PXI maquinari-programari.

PXI es basa en CompactPCI, i ofereix tots els avantatges de l'arquitectura PCI incloent el rendiment, l'adopció de la indústria, la tecnologia COTS. PXI afegeix un resistent CompactPCI forma mecànica-factor, un consorci de la indústria que defineix el maquinari, elèctrics, programari, energia i refrigeració, sense deixar res a l'atzar. A continuació, afegeix la sincronització PXI integrada i sincronització que s'utilitza per a la sincronització de rellotges de la ruta, i provoca internament.

PXI és una tecnologia de futur, i està dissenyat per a ser simple i ràpida reprogramat com a prova, mesura i automatització dels requisits de canvi. La majoria dels mòduls d'instrumentació PXI són productes basats en registres, que utilitzen els controladors de programari allotjat en un PC per configurar com a instruments útils, aprofitant el creixent poder de les computadores per millorar l'accés de maquinari i simplificar el programari inclòs en els mòduls.

L'arquitectura oberta permet que el maquinari de tornar a configurar per proporcionar noves instal·lacions i les característiques que són difícils d'emular en instruments de sobretaula comparables. sistema PXI dades de rendiment d'amplada de banda supera fàcilment el rendiment de la prova estàndard majors VXI. Hi ha un debat dins de la comunitat tècnica quant a si els nous estàndards com LXI superarà PXI, tant en el rendiment i el cost total de propietat.

Mòduls PXI proporciona les funcions de l'instrument estan connectats a un xassís PXI que pot incloure el seu propi controlador executa un sistema operatiu estàndard de la indústria, com ara Windows XP, Windows 2000 o Linux (que encara no és PXISA aprovat), o una targeta PCI-to- PXI pont que proporciona un enllaç d'alta velocitat a un controlador de PC d'escriptori. De la mateixa manera, diversos bastidors PXI poden ser units entre si amb les targetes de pont PCI, per construir sistemes molt grans, com a prova de múltiples microones font generador de senyal representa complexes aplicacions ATE.

productes CompactPCI i PXI són intercanviables, és a dir, es pot utilitzar en qualsevol xassís CompactPCI i PXI, però la instal·lació en el tipus de xassís alternatius poden eliminar certs registrar i activar característiques. Així, per exemple, es podria muntar un controlador d'interfície de xarxa CompactPCI en un rack PXI per proporcionar més funcions d'interfície de xarxa a un banc de proves. Per contra, un mòdul PXI instal·lat en un xassís CompactPCI no utilitzar el rellotge addicionals i tret característiques del mòdul PXI.

PXI Història[modifica | modifica el codi]

El bus PXI va ser inventat i introduït en 1997 per l'empresa National Instruments. Avui en dia conte amb una organització independient que gestiona l'estàndard i més de 60 membres fabricants.

Es fonamenta en i amplia estàndards existents hardware i software, com el CompactPCI per la parte mecànica i connexiónat, el VXI per la parte elèctrica i de temporizació, i el concepte de controlador (driver) que ha incloure tots els hardware de la familia PXI. L'evolució natural combina la tecnologia PCI amb la PCI-Express als seus formats PXI (PXI y PXI-Express respectivament).

El bus PXI és una extensió del PCI però per la Instrumentació, i és una de les diverses plataformes modulars d'instrumentació electrónica d'ús corrent. Aquestes plataformes s'utilitzen com a base per la creació d'un equip de prova electronic o sistemes d'automatització. Normalment estan dotats d'un software per tal d'administrar el sistema.

National Instruments va desenvolupar i va anunciar l'especificació PXI el 1997. En l'actualitat, PXI es regeix per l'Aliança de Sistemes PXI (PXISA), un grup de més de 50 companyies privilegiades per promoure la norma, garantir la interoperabilitat, i mantenir l'especificació PXI. Com que PXI és una especificació oberta, qualsevol proveïdor és capaç de construir productes PXI. CompactPCI, la norma regulada per l'PCI Industrial Computer Manufacturers Group (PICMG), i els mòduls PXI pot residir en el sistema PXI mateix sense cap tipus de conflicte a causa de la interoperabilitat entre CompactPCI i PXI és una característica clau de l'especificació PXI.

Igual que la indústria comercial de PC ha millorat dràsticament l'amplada de banda disponible per l'evolució de PCI a PCI Express a finals de 2005, PXI també ha incorporat la capacitat d'amplada de banda més alta de l'autobús amb la introducció de PXI Express. PXI té la capacitat per satisfer les necessitats d'aplicació encara més mitjançant la integració de PCI Express a l'estàndard PXI. La tecnologia PCI Express pot ser integrat a la placa base que preservin la compatibilitat amb la gran base instal·lada dels sistemes existents. La ranura de controlador del sistema és capaç de suportar fins a enllaços PCI Express x16, a més de x1, x4 i x8 enllaços, que ofereixen fins a 6 GB / s d'amplada de banda al pla posterior del PXI Express. En aprofitar la tecnologia PCI Express, PXI Express incrementa l'amplada de banda disponible de 132 MB / és amb PXI a 6 GB / s per a una millora de més de 45X en l'amplada de banda, mantenint la compatibilitat del maquinari i programari amb els mòduls PXI. Amb aquest rendiment, PXI pot arribar a moltes noves àrees d'aplicació, molts dels que anteriorment només va servir de maquinari car i de propietat.

Es fonamenta en i amplia estàndards existents de maquinari i programari, com el CompactPCI per a la part mecànica i conexionat, el VXI per a la part elèctrica i de temporització i sincronització, i el concepte de llibreria (en anglès, driver) que ha d'incloure el fabricant del maquinari PXI. L'evolució natural combina la tecnologia PCI amb la PCI-Express, amb els seus formats homòlegs PXI i PXI-Express. PXI és una plataforma robusta basada en PC per sistemes d'automatització i mesura. PXI convina características del bus elèctric PCI amb el robust Eurocard del compact PCI i afegeix sincronització especial dels busos i característiques estecials del software. PXI proveeix una plataforma per sistemes de mesura i automatització amb una gran funcionalitat i baixos costos. Aquest sistema funciona per aplicacións tan diverses com proves de manufactura, militars, aeroespacials...

Extensions PCI per Instrumentació (PXI) és una plataforma basada al PC que ofereix una solució de desplegament d'alt rendiment i baix cost per sistemes de mesura i automatització. PXI combina el bus eléctric d'Interconexió de Components Periférics (PCI) amb el robust i modular paquet Eurocard de CompactPCI, i afegeix busos de sincronització especialitzats i característiques claus de software. PXI també afegeix característiques mecàniques, eléctriques i de software que defineixen sistemas complets per aplicacions de proves i mesures, d'adquisició de dades i de manufactura. Aquests sistemes són útils per aplicacions tals com militars, aeroespacials i automotrius; i per probes tals com de manufactura i industrials.

PXI Aliança de Sistemes[modifica | modifica el codi]

PCI eXtensions per a la Instrumentació (PXI) és una plataforma d'instrumentació modular originalment introduïda el 1997 per Instruments Nacionals. PXI és promogut per l'Aliança de Sistemes de PXI de membre de 54 (PXISA), els membres de patrocinadors del qual són (en alfabètic ordre) ADLINK, Aeroflex, Agilent Technologies, Geotest, Gigatronics, Instruments Nacionals, Pickering Interfaces i Teradyne. Els Membres executius de l'aliança inclouen Alfautomazione, Sistemes de BAE, la INTENSITAT CROMÀTICA MENJAVA Inc, GOEPEL electrònic, LeCroy, Plafó|Tauler de MAC, corporació Virginia Panel, i Instruments de ZTEC. 40 organitzacions de soci membre més que no tenen drets de votació estan donant suport a PXI i utilitzen el logo de PXI als seus productes i material de màrqueting.

Dos jugadors importants l'any 2006[modifica | modifica el codi]

2006 va veure dos jugadors importants - Agilent Technologies i Instruments Keithley - van entrar al mercat de PXI Test.

  • Acqiris va ser adquirida per Agilent el novembre de 2006.[1][2]
  • PXIT i principis del participant PXI (adquirida per Agilent novembre de 2006).
  • Keithley Instruments va llançar una sèrie de 35 targetes d'adquisició de dades i d'instrumentació PXI el novembre de 2006.


PXI Express[modifica | modifica el codi]

PCI Express (anteriorment conegut per les sigles 3GIO, en el cas de les "Entrades/Sortides de la tercera generació", en anglès: 3rd Generation I/O) és un nou desenvolupament del bus PCI que utilitza els conceptes de programació y els estándards de comunicació existents, però es basa en un sistema de comunicació sèrie molt més rápid. L'Aliança de Sistemes PXI ha passat especificació PXI-5, que especifica la manera d'integrar rendiment PCI Express amb dós CompactPCI i PXI mantenint compatibilitat cap enrere.

Com que PXI es basa en CompactPCI, es va començar a treballar per primera vegada en CompactPCI Express a principis de 2004. L'especificació de CompactPCI Express defineix les característiques fonamentals de la mecànica i elèctrica dels sistemes de CompactPCI Express i, per tant, sistemes PXI Express.

Això inclou la selecció dels connectors PCI Express de suport, les definicions de les franges horàries i mecànics a bord, les definicions de la ranura / taula de senyals elèctrics, i el compliment dels requisits de les proves. L'especificació de CompactPCI Express va ser llançada el 27 de juny de 2005 i l'especificació PXI Express es va completar l'agost de 2005.

PXI Express incorpora la tecnologia de CompactPCI Express amb millores per a la compatibilitat PXI, el calendari i la sincronització, i els marcs de programari del sistema.

La figura adjunta mostra el disseny bàsic d'un / CompactPCI pla posterior PXI Express i PCI Express mostra com s'integra en backplanes preservant al mateix temps la compatibilitat amb els actuals mòduls PXI. Vies PCI Express elèctrica d'execució de la ranura del sistema (ja sigui un controlador incrustat o enllaç MXI) a les ranures híbrides, proporcionant un camí de gran amplada de banda del responsable del tractament dels slots backplane. A més, la instal·lació d'un baix cost PCI-Express a PCI bridge a backplanes PCI proporciona senyals a totes les ranures PXI i PXI Express híbrida. Això assegura la compatibilitat amb els mòduls PXI en el pla posterior.

La ranura de controlador del sistema és capaç de suportar fins a un enllaç PCI Express x16, a més d'un enllaç x8, proporcionant un total de 6 GB / s d'amplada de banda per el pla posterior PXI. Aquesta és una més de 45 vegades la millora en el rendiment pla posterior PXI.

Una nova característica clau és la ranura PXI Express híbrid, que ofereix suport per PCI i PCI Express de senyalització, prenent avantatge de pins disponibles al backplanes d'alta densitat. Això crea un nivell de compatibilitat amb versions anteriors no està disponible encara en la targeta PC d'escriptori Els connectors de punta. En aquesta ranura perifèrica híbrid, pot instal·lar mòduls PXI que l'ús de PCI de senyalització, així com el futur d'alt rendiment mòduls PXI Express, a la mateixa ranura. No obstant això, els mòduls PXI que han aplicat el connector del backplane J2 requerir una modificació menor de fàbrica pel proveïdor d'instrument per a permetre l'operació a la ranura PXI Express (la majoria de la targeta PXI aplicar J2).

PCI Express utilitza el mateix controlador i OS model com PCI, el que assegura la compatibilitat completa de programari entre els sistemes basats en PCI (per exemple, PXI) i PCI Express dels sistemes basats en (per exemple, PXI Express). Ni els venedors ni els clients la necessitat de revisar el programari del controlador o programari d'aplicació per al bus PCI Express basada en els sistemes. Per tant, a més de proporcionar compatibilitat de maquinari a través de la ranura d'híbrids, sistemes PXI Express també ajuden els enginyers de preservar les inversions de programari existents.


Referències[modifica | modifica el codi]