Pere Bruguera Morreras

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaPere Bruguera Morreras

Pere Bruguera Morreras (Figueres, segle XVIII) va ser un arpista i compositor català. Formava part de la família Bruguera Moreres amb el seu germà Joan Baptista Bruguera i Moreres.

Bruguera va formar-se en l'Escolania de Montserrat (Barcelona) i es va especialitzar en l'arpa. Es creu que va ser arpista del monestir de les Descalzas Reales de Madrid, encara que no hi ha documents que verifiquin aquesta informació.

Va viure en diferents part d'Espanya com Toledo, Madrid i Barcelona, ja que va acompanyar al seu germà Joan Baptista en les seves diferents oposicions a Mestre de capella.

Va formar part del concurs Catch Club a Londres amb el seu germà i van quedar en la primera posició. També està involucrat en la polèmica sobre la carta del compositor català Antoni Soler i Ramos, Llave de la Modulación amb la Carta Apologética. (2 de gener de 1766), ja que es creu que ell mateix va ser l'autor d'aquesta carta en comptes del seu germà. A més a més, apareixen certs aspectes autobiogràfics a la carta que coincideixen amb la sortida professional de Pere Bruguera.

Pel que fa les seves obres, algunes estan arxivades a la Biblioteca de Catalunya i és molt possible que estiguin barrejades amb les composicions del seu germà. De totes maneres, és molt característic del compositor l'ús d'una textura molt semblant a la d'una arpa.

Bibliografia[modifica]

  • CASARES, E; CUESTA, I.F; CALCO, JL. Diccionario de musica española e hispanoamericana. 10. Madrid: SGAE, 1999. ISBN 84-8048-303-2