Persée (Lully)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula obra musicalPersée

Modifica el valor a Wikidata
Forma musicalòpera Modifica el valor a Wikidata
CompositorJean-Baptiste Lully Modifica el valor a Wikidata
LlibretistaPhilippe Quinault Modifica el valor a Wikidata
Llenguafrancès Modifica el valor a Wikidata
Basat enLes Metamorfosis(Ovidi) Modifica el valor a Wikidata
Gèneretragèdia lírica Modifica el valor a Wikidata
Movimentmúsica barroca Modifica el valor a Wikidata
Estrena
Estrena18 abril 1682 Modifica el valor a Wikidata
Musicbrainz: bc19aded-18bc-4068-8b30-345c477afe62 IMSLP: Persée,_LWV_60_(Lully,_Jean-Baptiste) Modifica el valor a Wikidata
Perseu

Persée és una tragèdia lírica de Jean-Baptiste Lully el llibret de la qual està escrit per Philippe Quinault, està basada en Les metamorfosis d'Ovidi. Es va estrenar el 17 d'abril de 1682 a París. Consta d'1 pròleg i 5 actes.

Personatges[modifica]

Sinopsi[modifica]

Andròmeda i Perseu s'estimen, però Andròmeda està promesa amb Phineus. Merope, que estima Perseu, fa costat a Phineus. Aquestdrama humà es resol a través del triomf de Perseu sobre els obstacles divins. En una sèrie d'espectacles elaborats, els déus subministren armes a Perseu. Perseu mata la górgona Medusa i de la seva sang sorgeixen monstres.

Comentaris[modifica]

És la primera òpera en què Lully fa un ús extensiu de l'acompanyament orquestral de les veus solistes. Es va interpretar una versió reelaborada amb motiu de les noces de Lluís XVI i Maria Antonieta (1770).

Referències[modifica]

Lois Rosow. "Persée." The New Grove Dictionary of Opera. Ed. Stanley Sadie. Grove Music Online. Oxford Music Online. 13 Feb. 2010 <http://www.oxfordmusiconline.com/subscriber/article/grove/music/O903865>.