Peter Giblin

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaPeter Giblin
Biografia
Naixement18 març 1941 Modifica el valor a Wikidata (83 anys)
Dartford (Anglaterra) Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióKing's College de Londres Modifica el valor a Wikidata
Director de tesiJohn Reeve (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciómatemàtic Modifica el valor a Wikidata
OcupadorUniversitat de Liverpool Modifica el valor a Wikidata
Obra
Estudiant doctoralMarcio Gomes Soares, Paul Holtom (en) Tradueix, Anthony Pollitt (en) Tradueix, Farid Tari (en) Tradueix, Declan Davis (en) Tradueix, John Paul Warder (en) Tradueix, Simin Soltani (en) Tradueix, Chung Man Hui (en) Tradueix, David Fidal (en) Tradueix, Richard Morris (en) Tradueix, Jeanette Rycroft (en) Tradueix i Gordon J. Fletcher (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata

Peter John Giblin (Dartford, Anglaterra, 18 de març de 1941) és un matemàtic anglès que té com a recerca principal la teoria de la singularitat i la seva aplicació a la geometria, la visió artificial i els gràfics per ordinador.[1] Giblin és professor emèrit de matemàtiques a la Universitat de Liverpool,[2] on ha sigut professor durant més de 40 anys. Les seves posicions a Liverpool han inclòs Cap de Departament (de ciències matemàtiques), i Cap de Divisió (de matemàtiques pures).

És autor o coautor de vuit llibres publicats, alguns dels quals s'han traduït al rus. El pròleg per a la traducció al rus del seu llibre Curves and Singularities va ser escrit pel matemàtic rus Vladímir Arnold. Giblin també ha sigut autor o coautor de més d'un centenar d'articles publicats amb avaluació d'experts.[3] El primer d'ells va ser publicat el 1968.

Publicacions[modifica]

Referències[modifica]