Philomène Esposito

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaPhilomène Esposito
Biografia
Naixement13 març 1955 Modifica el valor a Wikidata (69 anys)
Activitat
Ocupacióproductora de cinema, directora de cinema, productora de televisió, guionista, realitzadora Modifica el valor a Wikidata

IMDB: nm0261198 Allocine: 28122 TMDB.org: 1177313 Modifica el valor a Wikidata

Philomène Esposito és director de cinema, guionista i productor de cinema i Productor de televisió francès.[1][2]

Biografia[modifica]

Philomène Esposito va passar la seva infantesa als Alps Marítims. Va estudiar escultura a Niça, abans de dedicar-se al cinema. El seu primer llargmetratge Mima (1991) va revelar l'actriu Virginie Ledoyen. El 1993, la seva segona pel·lícula Toxic Affair, amb Isabelle Adjani, es va presentar al Festival de Cinema de Canes com a pel·lícula de cloenda. Un gran fracàs de la crítica, després d'un rodatge molt turmentat, va complicar la resta de la seva carrera cinematogràfica.[3] Posteriorment va dirigir diverses pel·lícules de televisió, incloent una sèrie de televisió per a France 2, Les Ritaliens. El 1999, va dirigir el seu tercer llargmetratge per al cinema, Toni, amb Alessandro Gassman, Béatrice Dalle i Raf Vallone.

A través de la companyia Aiuto Productions, és productora executiva d'un curtmetratge, Le Couloir, dirigit pel seu fill Martin Esposito.

Filmografia[modifica]

Com a director i guionista[modifica]

Com a productora[modifica]

Distincions[modifica]

Referències[modifica]

  1. Philomène Esposito a unifrance.org
  2. Philomene Esposito al Festival de Villerupt
  3. Jérôme Lachasse. «"Toxic Affair", le tournage catastrophe de l'unique comédie romantique d'Isabelle Adjani». bfmtv.com, 5 août 2022..