Vés al contingut

Port Isaac

Plantilla:Infotaula geografia políticaPort Isaac
Imatge

Localització
Map
 50° 35′ 37″ N, 4° 49′ 52″ O / 50.5935°N,4.8312°O / 50.5935; -4.8312
EstatRegne Unit
PaísAnglaterra
RegióSud-oest d'Anglaterra
Comtat cerimonialCornualla
ÀreaCornualla
PobleSt Endellion Modifica el valor a Wikidata
Població humana
Població721 Modifica el valor a Wikidata
Identificador descriptiu
Codi postalPL29 Modifica el valor a Wikidata
Prefix telefònic01208 Modifica el valor a Wikidata

Lloc webportisaac-online.co.uk Modifica el valor a Wikidata

Port Isaac (Cornish: Porthhysek)[1] és un petit poble de pescadors[2] a la costa atlàntica del nord de Cornualla, Anglaterra, al Regne Unit. Les ciutats més properes són Wadebridge i Camelford, cadascuna de deu milles (16 km) de distància. Un llogaret proper, Port Gaverne, de vegades es considera que forma part de Port Isaac. El significat del nom còrnic del poble, Porthysek, és port de blat de moro, que indica un comerç de blat de moro del districte de l'interior cultivable.

Del 2004 al 2022, el poble va servir de teló de fons a la sèrie de televisió d'ITV Doc Martin. També és la seu del grup de cant Sea Shanty Fisherman's Friends.

Història

[modifica]
Memorial de guerra catalogat de grau II per importància arquitectònica i històrica

Els orígens de Port Isaac són probablement celtes[3] i el desenvolupament de la ciutat es pot dividir aproximadament en tres fases. Durant l'Edat Mitjana i fins a l'arribada dels ferrocarrils, Port Isaac va ser un port pròsper que servia la zona de l'interior. Durant el període Tudor es va dragar el port, una bona il·lustració de la seva importància. Una vegada que les mercaderies de llocs més a l'interior eren millor servides pel ferrocarril de Cornualla del Nord, l'economia del port es basava en la pesca de sardina, probablement una indústria centenària. No obstant això, els bancs de sardina van començar a declinar i després de la Primera Guerra Mundial el turisme es va convertir en el pilar de l'economia.[3]

Port

[modifica]

Referències

[modifica]
  1. Place-names in the Standard Written Form (SWF) Arxivat 2013-05-15 a Wayback Machine.: List of place-names agreed by the MAGA Signage Panel Arxivat 2013-05-15 a Wayback Machine..
  2. «Must see fishing villages in Cornwall». Travel Daily News. Arxivat de l'original el 7 setembre 2012. [Consulta: 13 maig 2015].
  3. 3,0 3,1 Hoskins, W.G.. Devon and Cornwall in Pictures. Londres: Odhams, p. 81 (Britain Illustrated Series).