Societat Espanyola de Genètica

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Premi Nacional de Genètica)
Infotaula d'organitzacióSocietat Espanyola de Genètica
Dades
Tipusorganització Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1972

La Societat Espanyola de Genètica (o Sociedad Española de Genética en castellà, o SEG) és una societat científica fundada el 1972 amb la finalitat de difondre la recerca genètica a Espanya i promoure la formació de joves investigadors. La Societat compta amb més de 800 socis i és part integrant d'altres associacions científiques com la Federació Espanyola d'Associacions de Ciència Animal i la Confederació de Societats Científiques d'Espanya.[cal citació]

La Societat està organitzada en set seccions: Citogenètica, Genètica del desenvolupament, Genètica de poblacions i evolució, Genètica Humana, Millora Genètica Vegetal, Millora Genètica Animal i Genètica dels Microorganismes.

L'entitat organitza de forma bianual el Congrés Nacional de Genètica,[1][2] i el Curs Nacional de Genètica amb la finalitat de contribuir a l'avanç de la genètica espanyola. A més, la Societat concedeix el Premi Nacional de Genètica,[3][4] que materialitzen el reconeixement a l'excel·lent labor dels científics més destacats del camp.

Premi Nacional de Genètica[modifica]

El Premi Nacional de Genètica es un guardó de la Societat Espanyola de Genètica que reconeix l'excel·lent carrera científica dels científics més destacats en el camp de la genètica.

2009
2010
2011
2012
2013
2015

Referències[modifica]