Premi internacional d'Humor Gat Perich

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

El Premi Internacional d'Humor Gat Perich és un guardó que s'otorga en memòria de Jaume Perich des de 1996 per reconèixer la important tasca social dels professionals de l'humor.

Creat un any després de la mort del Perich per iniciativa del dibuixant Fer i la família de Jaume Perich, especialment la seva vídua Anna i la seva filla Raquel, el premi fou organitzat originalment a la localitat de Llançà, amb la col·laboració de la Cofradía Barroca Sant Honorat i la revista El Jueves. Actualment l'organització del premi és gestionada per l'Associació Perich Sense Concessions.

El premi consisteix en una figura (d'un quilo i mig de pes) que reprodueix un dels famosos gats dibuixats per Perich, sostenint un llapis. Un jurat formant per un representant de cadascun dels principlas diaris editats a Catalunya es reuneix cada any i decideix quina és l'humorista que mereix el guardó.

Originalment, els guardonat i els convidats es convocaven a l'Estació de França de Barcelona i viatjaven fins a Llançà en un tren especial, anomenat Tren Perich. Més endavant el premi va canviar de localització i va passar a fer-se a Premià de Dalt, localitat on residia el Perich. Des d'aleshores els convidats viatgen en una Golondrina des del port de Barcelona al port del Masnou.

També s'han concedit, de forma extraordinària un seguit de Premis Gat Perich d'Honor que recompensen la trajectòria i l'obra de veterans humoristes gràfics que han exercit el seu mestratge en la professió i s'han convertit en un referent per a les noves generacions.

Premis Gat Perich[modifica | modifica el codi]

Premis Gat Perich d'Honor[modifica | modifica el codi]

Referències[modifica | modifica el codi]