Projecte Artemis

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

El Projecte Artemis era una empresa privada per establir una base permanent autosuficient en la Lluna per a l'any 2002.[1] Va ser nomenat després d'Artemis, la deessa de la Lluna i germana bessona d'Apol·lo (en referència al Projecte Apollo). Els creadors del projecte, The Lunar Resources Company,[2] formada per l’Artemis Society com una organització no lucrativa ONG el 1994.[3] No comptaven amb les activitats d'investigació minera o com el seu flux inicial d'ingressos. En lloc d'això, van planejar per cobrir els costos, explotant el valor d'entreteniment en la creació d'una colònia lunar. També creien que els seus costos serien una petita fracció del que una agència de govern, com ara hauria passat la NASA. El projecte va estudiar altres projectes de colonització de l'espai així com colònies en les llunes dels planetes exteriors com Europa es creu que conté oceans d'aigua sota les seves escorces gelades.

Informació general[modifica | modifica el codi]

La Missió de Referència va ser dissenyat per proporcionar la infraestructura suficient per crear una petita base lunar.[4] No hi ha cap evidència per indicar si el maquinari de vol va ser construït.

Programa de la missió[modifica | modifica el codi]

Vehicle de subministrament lunarLunar[modifica | modifica el codi]

Vehicle de Subministrament Lunar en el camí de la Terra a la Lluna

El vehicle de transferència lunar consistia en un sol mòdul Spacehab amb equips de comunicació, panells solars i una etapa de reforç addicional. El Vehicle de Transferència Lunar hagués portat a la tripulació en el seu viatge de la Terra a la Lluna. Hauria quedat en òrbita lunar mentre l'equip descendiria cap a la superfície lunar.

Lunar base habitat[modifica | modifica el codi]

L'hàbitat lunar consta de tres mòduls Spacehab i una etapa de descens. També hauria contingut altres equips, com panells solars, radiadors i equips de comunicacions.

Fase d'ascens[modifica | modifica el codi]

El mòdul d'ascens era per haver estat utilitzat per la tripulació per tornar a una òrbita lunar de la superfície de la lluna. A diferència del mòdul lunar del programa Apol·lo, l'etapa d'ascens no hi hauria una atmosfera respirable. A causa d'això, un vestit espacial de protecció hauria de ser usat durant tot el vol per protegir els astronautes de les dures condicions de l'espai.

Perfil de missió[modifica | modifica el codi]

Els principals components de maquinari de la missió s'haurien reunit en una òrbita terrestre baixa. Després la pila s'hagués impulsat a una òrbita lunar. Els astronautes s'haurien transferit des del vehicle de transferència lunar a la fase d'ascens. Després d'una sortida d'òrbita i la cremada de frenada, l'hàbitat de la base lunar i la fase d'ascens haurien aterrat a la superfície lunar. Després d'això, la tripulació tindria desempaquetat i configurat la nova base lunar per a futures operacions. Un cop haguessin acabat les operacions lunars, la tripulació es transferiria a l'etapa d'ascens, on anirien a entrar en una òrbita lunar i el moll amb el vehicle de transferència lunar on haurien estat durant el viatge de tornada a la Terra.

Plans per al futur[modifica | modifica el codi]

Un cop a la base havia estat construïda a la Lluna s'esperava que un hotel lunar s'hauria establert.[5] No obstant això, no se sap què tan econòmicament factible això hagués estat perquè l'accés a baix cost a espai (possiblement amb la participació de llançadores orbitals d'una etapa o llançadores orbitals de dues etapes) però va haver de ser desenvolupat.

Vegeu també[modifica | modifica el codi]

Referències[modifica | modifica el codi]

  1. «The_Artemis_Project_Frequently_Asked_Questions». islandone.org. [Consulta: 7 febrer 2008].
  2. «The Lunar Resources Company». tlrc.com. [Consulta: 7 febrer 2009].
  3. «§ 8.3.7 Artemis Project and the Lunar Resources Company (LRC)». permanent.com. [Consulta: 7 febrer 2008].
  4. «Brief_Overview_of_the_Artemis_Project_Reference_Mission». asi.org. [Consulta: 7 febrer 2008].
  5. «Your Vacation on the Moon». asi.org. [Consulta: 7 febrer 2008].

Enllaços externs[modifica | modifica el codi]