Quercus michauxii

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'ésser viuQuercus michauxii Modifica el valor a Wikidata

A mature Swamp Chestnut Oak Modifica el valor a Wikidata
Estat de conservació
Risc mínim
UICN194196 Modifica el valor a Wikidata
Taxonomia
Super-regneEukaryota
RegnePlantae
OrdreFagales
FamíliaFagaceae
GènereQuercus
EspècieQuercus michauxii Modifica el valor a Wikidata
Nutt.
Distribució

Modifica el valor a Wikidata

Quercus michauxii, és una espècie de roure que pertany a la secció dels roures blancs, nadiu de terres baixes i zones humides al sud i centre dels Estats Units, des de Nova Jersey, cap al sud fins al nord de Florida, i a l'oest de Missouri i l'est de Texas, és rar cap al nord del riu Ohio.

Classificació i nomenclatura[modifica]

Quercus michauxii s'assembla molt a Quercus prinus, i per aquesta raó de vegades s'ha tractat com una varietat d'aquesta espècie. No obstant això, Quercus michauxii és un arbre gran que es diferencia en l'hàbitat preferit, i l'escorça no té el distintiu cavallons en profunditat i robust de Quercus prinus, sent més prima i escamosa i gris pàl·lid. En general pot arribar fins als 20 m d'altura, encara que l'espècimen actual més alt conegut és de més 42 metres d'altura.

El nom de Q. prinus va ser el més utilitzat per molts botànics i forestals per al Quercus michauxii, fins i tot quan són tractats com una espècie diferent de la del Quercus michauxii, que llavors es deia Q. montana, però l'aplicació del nom Q. prinus al Quercus michauxii, es troba sovint acceptat,[1] encara que de vegades aquest nom es declara de posició incerta, intransmissible a cap de les espècies, amb el roure castanyer llavors anomenat Q. montana, com en la pàgina web Flora of North America[2]

Referències[modifica]

  1. La confusió va sorgir a partir d'identificacions diferents dels tipus espècimens pel nom de Linné, per alguns (però no tots) els botànics considera resolt mitjançant un examen final de la pubescència foliar, que difereix en les dues espècies.
  2. «Quercus montana». Flora of North America. [Consulta: 8 octubre 2011].

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Quercus michauxii