Guiatge

De Viquipèdia
(S'ha redirigit des de: Ràdio control)
El trèvol de tres fulles, el símbol del guiatge.
Un grup de noies guies a Gran Bretanya el 1918.

El Guiatge, format pel que s'anomenen noies guies o noies escoltes, és un moviment paral·lel a l'escoltisme. Quan, el 1907, Baden-Powell fundà l'escoltisme, estava pensat només per nois. A principis de 1909, algunes noies volgueren incorporar-se als grups de nois. Baden-Powell rebutjà les seves peticions i demanà a la seva dona Olave Baden-Powell de crear un moviment per a les noies.

Els primers programes per a les noies Guies incloïen l'economia, la nutrició, la cuina i infermeria, a més de l'acampada, la navegació i la pràctica de nusos i de senyals. Avui en dia, la línia pedagògica dels escoltes i de les guies ja presenta poques diferències.

Al llarg dels anys, la majoria d'organitzacions escoltes varen apostar per la coeducació, però el Guiatge va romandre separat a molts països per practicar una educació centrada en les noies. Internacionalment és governada per World Association of Girl Guides and Girl Scouts que té organitzacions membres a 144 estats. El símbol internacional usat pel guiatge és un trèvol de tres fulles.

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]