Ramon Erra i Macià

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaRamon Erra i Macià

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement1966 Modifica el valor a Wikidata (56/57 anys)
Vic (Osona) Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióescriptor Modifica el valor a Wikidata
Premis

Ramon Erra i Macià (Vic, 1966) és un escriptor català. Viu entre el Lluçanès i Canet de Mar (Maresme).

Nascut a Vic, de molt petit anà a viure a Santa Eulàlia de Puig-oriol (Lluçanès). És llicenciat en ciències polítiques i professor de l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès. Ha fet col·laboracions a La Marxa, El 9 Nou, Encanal, El Tacte que Té, El Temps, Presència, El Temperi, Avui, Vivre en Poésie i Descobrir Catalunya.

El 2001 obtingué el premi Rafel Cornellà per un retrat literari de Bohumil Hrabal.[1] És coautor d'un guió de telenovel·la per a la televisió local de Lluçà i de diverses obres teatrals de carrer, representades pel Grup d'Actors del Lluçanès (gall). Ha participat en el recull de llegendes El Lluçanès màgic (Cossetània).

Començà a publicar l'any 2001 amb el volum de narracions La flor blanca de l'estramoni i la narració juvenil Operació gàbies buides (amb Jordi Martí Feixas). Aquest any guanyà també el premi Recull-Rafael Cornellà de retrat literari per L'home que creia haver comès un crim contra la humanitat, sobre l'escriptor txec Bohumil Hrabal. Altres llibres de contes són Pólvora del quatre de juliol (2007) i La vida per raïl, que l'any 2011 guanyà el premi Mercè Rodoreda. És també autor de les novel·les Desfent el nus del mocador (2008), premi Salambó de narrativa 2008, Escolta, Volòdia! (2010) i La veritable història d'una mentida (2019). El 2014 va guanyar el premi Marià Vayreda amb el llibre Far-West gitano.[2]

Premis i reconeixements[modifica]

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]

  • Blog de l'autor a Vilaweb
  • Ramon Erra a LletrA, la plataforma sobre literatura catalana a internet de la Universitat Oberta de Catalunya.