Regió ultraperifèrica

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search
La Unió Europea
 •  Territori continental dels Estats Membres
 •  Regions ultraperifèriques
 •  Països i territoris d'ultramar
 • Regió ultraperifèrica és una denominació utilitzada per la Unió Europea per referir-se a les regions que en formen part però estan situades lluny del continent europeu. Aquestes regions tenen un tracte específic a causa de les seves dimensions geogràfiques i humanes i al seu aïllament. Ordenades per estats membres són:

  El conjunt d'aquestes regions té 3,6 milions d'habitants, i representen una gran part del territori marítim de la Unió, que amb 25 milions de km² ocupa el primer lloc mundial. En les regions ultraperifèriques l'euro és la moneda de curs legal i estan incloses en el mapa dels bitllets. S'hi aplica la legislació de la Unió, però poden tenir algunes excepcions motivades pel seu aïllament. Només a les regions portugueses s'apliquen les taxes per IVA.

  Regions no incorporades[modifica]

  No s'han de confondre les regions ultraperifèriques amb altres regions d'ultramar no incorporades. Aquestes regions són mencionades específicament per la Unió Europea, ja que tenen una relació especial amb un estat membre, però no s'hi aplica la legislació de la Unió. Aquestes regions són:

  Només Mayotte i Saint Pierre i Miquelon estan incorporades a la zona euro.

  Vegeu també[modifica]

  Enllaços externs[modifica]

  A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Regió ultraperifèrica Modifica l'enllaç a Wikidata
  • Informe del Comissari de Política Regional (format pdf) en francès, i en anglès