Regions culturals de Letònia

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Regions culturals de Letònia amb les ciutats i pobles

Les regions culturals de Letònia comprenen diverses àrees dins de Letònia formalment reconegudes com a diferents de la resta del país. Si bé algunes d'aquestes regions són vistes simplement com a culturalment diferents, altres han estat històricament parts de diferents països i s'han utilitzat per a dividir el país per a fins administratius, entre altres. La Constitució de Letònia reconeix quatre regions diferents: Kurzeme, Zemgale, Latgale i Vidzeme.[1]

Regions[modifica]

En alguns casos, Kurzeme i Zemgale es combinen en una regió. Això reflecteix la divisió política de Letònia entre 1629 i 1917, quan Kurzeme i Zemgale estaven junts, per primera vegada com el Ducat de Curlàndia i Semigàlia, posteriorment com a Governació de Curlàndia dins l'Imperi Rus, mentre que Vidzeme i Latgale eren políticament independents, tant de Curlàndia i uns de l'altre.

Des d'aquesta perspectiva, hi ha tres regions: Kurzeme (incloent Zemgale i Sēlija), Vidzeme i Latgale. Aquesta divisió ja no és d'ús comú, però es pot veure a l'escut de Letònia i al Monument a la Llibertat a Riga; ambdós contenen tres estrelles, que pertanyen a Kurzeme, Vidzeme i Latgale, que es van unir a Letònia el 1918.

Referències[modifica]

  1. Valts Kalnins. «Elections». Latvian Institute of International Affairs (LIIA), octubre 2001. Arxivat de l'original el 2003-05-27. [Consulta: 4 gener 2010].

Vegeu també[modifica]