Reial Acadèmia de Doctors d'Espanya

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióReial Acadèmia de Doctors d'Espanya
Dades
Tipusacadèmia Modifica el valor a Wikidata
Forma jurídicacorporació de dret públic Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1922
FundadorIgnacio Bauer Landauer Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu

Lloc webradoctores.es Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Map

La Reial Acadèmia de Doctors d'Espanya, oficialment i en castellà Real Academia de Doctores de España, és una corporació de caràcter científic, tècnic, humanístic i social, d'àmbit nacional, amb personalitat jurídica pròpia i seu a Madrid. Va ser fundada el 1925,[1] rellevant a dues institucions, el Claustre extraordinari de Doctors (1845) i el Deganat i la Federació de Doctors Espanyols (1915).

Segons els seus estatuts, entre els seus objectius es troben:

  • Contribuir al desenvolupament de les Ciències, les Lletres, les Arts i de tot allò que tendeixi a la difusió de la Cultura.
  • Actuar com a entitat científica, tècnica i cultural, per a la coordinació interdisciplinar.
  • Servir de nexe entre els seus membres i els doctors d'altres països, per promoure l'intercanvi cultural i les relacions entre entitats científiques.
  • Fomentar la col·laboració amb altres Reials Acadèmies, així com amb les corporacions, organismes o institucions que tinguin entre els seus fins a l'estudi, la investigació i l'ensenyament.
  • Assessorar els ens públics i privats que ho sol·licitin sobre qualsevol assumpte inherent a la Cultura, la Ciència i la Tecnologia.

Seccions[modifica]

La Reial Acadèmia de Doctors està integrada per deu seccions:

Acadèmics[modifica]

120 acadèmics componen la Reial Acadèmia de Doctors d'Espanya són: de número, Corresponents, Supernumeraris i d'Honor. Els Acadèmics de Número, Corresponents i Supernumeraris es distribueixen en les deu seccions que integren l'Acadèmia.[1]

Presidents[modifica]

Des de la seva fundació fins a l'actualitat han estat presidents de l'Acadèmia:

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 López-Nieto y Mallo, Francisco. Honores y protocolo: Parte general, Volum 1. El Consultor, 2006, p.267-268. ISBN 9788470523878 [Consulta: 11 juliol 2014]. 

Enllaços externs[modifica]