Resolució 1736 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula esdevenimentResolució 1736 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides
Imatge
Jeep de la MONUC
Identificador de llei o regulacióS/RES/1736 Modifica el valor a Wikidata
Tipusresolució del Consell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
PromulgacióConsell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
Votat perSessió del Consell de Seguretat de l'ONU (Sessió:5610)
 15Nombre de vots a favor, 0 Nombre de vots en contra, 0Nombre d'abstencions Modifica el valor a Wikidata
Data de publicació22 desembre 2006 Modifica el valor a Wikidata
1735 Modifica el valor a Wikidata
1737 Modifica el valor a Wikidata
TemaLa situació a la R.D. del Congo
Llengua del terme, de l'obra o del nomllengües sinítiques Modifica el valor a Wikidata

Obra completa aundocs.org… Modifica el valor a Wikidata

La Resolució 1736 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides fou adoptada per unanimitat el 22 de desembre de 2006. Després de recordar totes les resolucions anteriors relatives a la situació a la República Democràtica del Congo, a Burundi i a la regió dels Grans Llacs d'Àfrica, el Consell va augmentar la força militar de la Missió de les Nacions Unides a la República Democràtica del Congo (MONUC) de l'1 de gener de 2007 al 15 de febrer de 2007.[1]

Resolució[modifica]

Observacions[modifica]

El Consell va tornar a elogiar els pobles de la República Democràtica del Congo pel seu compromís amb el procés democràtic. Va assenyalar que 50 observadors militars redesplegats temporalment de l'Operació de les Nacions Unides a Burundi (ONUB) d'acord amb les resolucions 1669 (2006) i 1692 (2006) havien completat amb èxit la seva missió i serien repatriats el 31 de desembre de 2006.

Igual que amb les resolucions anteriors, la Resolució 1736 va condemnar les hostilitats a l'est del país dutes a terme per milicians i grups armats estrangers i va criticar les violacions del dret internacional humanitari i els drets humans, particularment aquells duta a terme per les milícies, grups armats estrangers i elements de les Forces Armades de la República Democràtica del Congo. En aquest sentit, els membres del Consell van instar a portar els responsables davant la justícia.

El Consell era conscient que els mandats d'ONUB i MONUC acabarien el 31 de desembre de 2006 i el 15 de febrer de 2007, respectivament, i van anticipar una revisió de la MONUC pel Secretari General.

Actes[modifica]

Mitjançant els poders del Capítol VII, el Consell de Seguretat va autoritzar un augment temporal de 916 militars a la MONUC des de l'1 de gener de 2007 fins al 15 de febrer de 2007.[2] Al mateix temps, també es va ampliar el desplegament temporal d'un batalló d'infanteria i un hospital militar d'ONUB. Va reafirmar la seva intenció de revisar el tema pendent d'un informe del Secretari General.

Referències[modifica]

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]

Vegeu texts en català sobre Resolució 1736 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides a Viquitexts, la biblioteca lliure.