Revista Catalana de Musicologia

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de publicacions periòdiquesRevista Catalana de Musicologia
Tipusrevista Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
Data d'inici2001 Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
PeriodicitatAnual
Temamusicologia Modifica el valor a Wikidata
EditorialSocietat Catalana de Musicologia
Institut d'Estudis Catalans Modifica el valor a Wikidata
Identificadors
ISSN1578-5297 i 2013-3960 Modifica el valor a Wikidata

Lloc webrevistes.iec.cat… Modifica el valor a Wikidata

La Revista Catalana de Musicologia és una revista publicada per la Societat Catalana de Musicologia (SCM), filial de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC).

La Revista Catalana de Musicologia. que va néixer l'any 2001, i que actualment te una periodicitat anual, és la revista oficial de la Societat Catalana de Musicologia, i prengué el relleu del Butlletí de la Societat Catalana de Musicologia, que, fins aquell moment, havia estat la publicació oficial de la Societat.[1][2][3] La Revista es troba també disponible al Portal de Publicacions i a l'Hemeroteca Científica Catalana de l'IEC,[4] i abasta articles de recerca de tots els àmbits de la musicologia i de l'etnomusicologia. S'ocupa especialment de la publicació de temes relacionats amb les terres de parla catalana i la música catalana, però també inclou articles vinculats a altres contrades. La llengua vehicular de la revista és el català, però també s’hi publiquen articles en castellà, anglès, francès i italià. Els textos complets dels articles es troben en línia i en accés obert.[1][2]

La Revista Catalana de Musicologia està indexada en alguns dels principals índexs de citació científica del seu àmbit i en les bases de dades bibliogràfiques nacionals i internacionals més rellevants, com RILM Abstracts of Music Literature, Scopus o Dialnet,[1] a més d'estar avaluada a CARHUS Plus+, a MIAR,[5] a DULCINEA[6] i a SHERPA/RoMEO.[7]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 1,2 «Revista Catalana de Musicologia». Institut d'Estudis Catalans (IEC). Arxivat de l'original el 19 de juliol 2020. [Consulta: 28 novembre 2022].
  2. 2,0 2,1 «Societat Catalana de Musicologia». Gran Enciclopèdia Catalana. Barcelona: Grup Enciclopèdia Catalana [Consulta: 28 novembre 2022].
  3. «Revista catalana de musicologia». Dialnet. [Consulta: 28 novembre 2022].
  4. «Revista Catalana de Musicologia». RACO (Revistes Catalanes amb Accés Obert). [Consulta: 28 novembre 2022].
  5. «Revista Catalana de Musicologia». MIAR. [Consulta: 28 novembre 2022].
  6. «Revista Catalana de Musicologia». DULCINEA. [Consulta: 28 novembre 2022].
  7. «Revista Catalana de Musicologia». SHERPA/RoMEO. [Consulta: 28 novembre 2022].

Enllaços externs[modifica]