Ricardo Sixto Iglesias

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Ricardo Sixto)
Infotaula de personaRicardo Sixto Iglesias

Modifica el valor a Wikidata
Nom original(es) Ricardo Sixto Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement7 gener 1967 Modifica el valor a Wikidata (57 anys)
València Modifica el valor a Wikidata
Diputat al Congrés dels Diputats
12 juliol 2016 –

Circumscripció electoral: València

Diputat al Congrés dels Diputats
3 desembre 2011 – 27 octubre 2015

Circumscripció electoral: València

Dades personals
FormacióUniversitat de València Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Lloc de treball Madrid Modifica el valor a Wikidata
Ocupaciópolític Modifica el valor a Wikidata
PartitEsquerra Unida Modifica el valor a Wikidata
Participà en
14 desembre 2018Per una esquerra amb futur: fer que el necessari sigui possible Modifica el valor a Wikidata

Twitter (X): Rsixtoiglesias Modifica el valor a Wikidata

Ricardo Sixto Iglesias (València, 1967) és un polític d'Esquerra Unida del País Valencià (EUPV), la federació valenciana d'Izquierda Unida. Com a cap de llista de la formació per València, resultà elegit diputat al Congrés dels diputats a les eleccions generals de 2011 i com a membre de la coalició Compromís-Podemos-És el moment a les eleccions generals espanyoles de 2016. És llicenciat en Geografia i Història per la Universitat de València.

Vida política[modifica]

Milita a EUPV des de la creació de la coalició el 1986 i forma part del seu Consell Polític Nacional i de la seua Comissió Executiva com a Secretari d'Administració i Finances. Ha estat regidor a Burjassot i diputat provincial de València.[1]

Durant la Crisi interna d'Esquerra Unida del País Valencià de 2007-2008, Ricardo Sixto era el Secretari d'Organització d'EUPV. Compromís pel País Valencià fou la coalició en què Esquerra Unida del País Valencià (EUPV), el Bloc Nacionalista Valencià (BLOC), Els Verds del País Valencià (EVPV), Els Verds Esquerra Ecologista del País Valencià (VEE) i Izquierda Republicana (IR) s'havien presentat a les eleccions a les Corts Valencianes de 2007. Mónica Oltra i Mireia Mollà, electes diputades en aquestes eleccions i pertanyents al corrent intern minoritari d'EUPV Esquerra i País van destituir Glòria Marcos com a síndica del Grup Parlamentari Compromís en favor de la mateixa Mónica Oltra i amb la complicitat dels dos diputats del BLOC, que formaven majoria front als 3 diputats d'EUPV que havien decidit respectar l'acord preelectoral de Compromís pel País Valencià de designar Marcos com a portaveu a les Corts Valencianes.

Sixto, va acusar a les diputades del corrent intern Esquerra i País, Mónica Oltra i Mireia Mollà, de traïció i transfuguisme per haver destituït Glòria Marcos.[2][3] El 15 de setembre, el Consell Nacional d'EUPV va decidir expulsar-les de la formació amb el 95% de vots a favor.

Diputat al Congrés[modifica]

Papereta al Congrés per València, encapçalada per Ricardo Sixto.

L'1 d'octubre de 2011 fou escollit per l'Assemblea d'EUPV per encapçalar la llista d'Esquerra Unida del País Valencià-Els Verds: L'Esquerra Plural (EUPV-EV) per València a les eleccions generals de 2011,[4] en les quals Sixto recuperà el diputat que EUPV perdé a les anteriors generals, restant aquesta formació com a tercera força política del País Valencià seguit d'UPyD i Compromís. Com a diputat treballa conjuntament amb Els Verds del País Valencià (EVPV), formació amb què EUPV s'havia presentat per les circumscripcions valencianes.

El 2012, participà en la denominada III Flotilla de la Libertad, a bord de l'Estelle, que pretenia trencar el bloqueig a la franja de Gaza en octubre de 2012, i que fou interceptada en aigües internacionals per la Marina d'Israel.[5]

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Ricardo Sixto Iglesias