Rose George

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaRose George

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement1969 Modifica el valor a Wikidata (54/55 anys)
West Yorkshire (Anglaterra) Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
NacionalitatRegne Unit
FormacióSomerville College Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióperiodista, escriptora

Lloc webhttp://www.rosegeorge.com
Facebook: rosegeorgeauthor Twitter (X): rosegeorge3 TED: rose_george Modifica el valor a Wikidata

Rose George (West Yorkshire, Anglaterra) [1][2] és una periodista i escriptora britànica. Va estudiar a la Universitat d'Oxford on es va llicenciar en llengües modernes el 1992, i a la Universitat de Pennsilvània on va cursar un màster en política internacional.[3] El 1994 va començar com a passant pel setmanari The Nation a Nova York i com a col·laboradora a la revista Colors. Posteriorment ha desenvolupat la seva activitat com periodista freelance en nombroses publicacions com The Guardian, The Independent, Slate i el New York Times.[2]

Ha publicat tres llibres de no ficció: A Life Removed: Hunting for Refuge in the Modern WorldA Life Removed (Penguin Books, 2004)) on explora la realitat quotidiana dels refugiats i persones desplaçades a Libèria. En el seu segon llibre The Big Necessity (2008), analitza un tema tabú: el potencial tòxic que representen les deixalles humanes a tot el món i com afecta la salut i al sanejament. Aquest llibre va ser triat per The Economist com un dels millors llibres del 2008 en l'àrea de ciència per representar una ‘'mirada franca i il·luminant a un generalment descuidat, però molt important, aspecte de la vida humana.[4]

En el treball d'investigació per escriure Ninety Percent of Everything (2013)[5] Rose George va passar diverses setmanes a bord d'un vaixell portacontenidors, un dels més de 100.000 vaixells que porten tots els sòlids, líquids i gasos que necessitem per viure.[6] Endinsa al lector en el funcionament dels mercants, les sovint deficients condicions de treball de les tripulacions, en la transcendència del transport marítim en el comerç i la globalització.

També ha publicat The Big Necessity: The Unmentionable World of Human Waste and Why it Matters (Metropolitan/Portobello, 2008)

Referències[modifica]

  1. «TED Profiles, Rose George». TED (anglès) [Consulta: 10 octubre 2014].
  2. 2,0 2,1 «Colors.Contributors. Rose George» (en anglès). Colors magazine [Consulta: 10 octubre 2014].
  3. «Penn Reading Project 2010. Rose George Bio» (en anglès). University of Pennsylvania [Consulta: 10 octubre 2014].
  4. «Books of the year. The best books of 2008» (en anglès). The Economist, 04-12-2008 [Consulta: 10 octubre 2014].
  5. Ninety Percent of Everything: Inside Shipping, the Invisible Industry that puts Clothes on Your Back, Gas in your Car, and Food on your Plate (Metropolitan Books, 2013). Traducció al castellà:Noventa por ciento de todo. La industria que te viste, te llena el depósito de gasolina y pone comida en tu plato' Capitan Swing. 2014.
  6. «Shipping: The 'Invisible Industry' That Clothes And Feeds You» (en anglès). NPR Entrevista: àudio i transcripció, 14-08-2013 [Consulta: 10 octubre 2014].