Sallum

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula geografia políticaSallum
السلوم (ar) Modifica el valor a Wikidata
Imatge

Localització
Map
 31° 33′ N, 25° 10′ E / 31.55°N,25.16°E / 31.55; 25.16
EstatEgipte
Governaciógovernació de Matruh
KismSollum (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Població humana
Població8.445 (2006) Modifica el valor a Wikidata
Geografia
Altitud5 m Modifica el valor a Wikidata
Dades històriques
Esdeveniment clau
maig 1915Siege of Sollum (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Identificador descriptiu
Fus horari

Sallum, As Sallum o Sollum (àrab: السلوم, as-Sallūm) és una població d'Egipte, situada prop del mar Mediterrani, a l'est de la frontera amb Líbia, i a uns 145 km de Tobruk. Sallum és principalment una comunitat de beduins i un centre comercial regional.

Història[modifica]

En època romana era el port de Baranis, i encara ara conserva algunes restes romanes. Durant la Segona Guerra Mundial, el 10è Exèrcit italià, arran de la invasió d'Egipte duta a terme des de Líbia entre Sallum i Sidi Barani, hi bastí una sèrie de fortificacions. Encara ara hi ha un cementiri de víctimes de la Segona Guerra Mundial.

Sallum va ser un lloc idoni de destinació per a observar l'eclipsi de sol del 29 de març de 2006.[1]

Clima[modifica]

Segons la classificació de Köppen, Sallum té un clima de desert càlid (BWh), però amb les temperatures temperades pels vents provinents del Mediterrani. Té una temperatura anual mitjana de 20,3 °C, la mitjana de gener és 13,8 °C i la d'agost de 26,4 °C. La pluviometria mitjana anual és de 92 litres (no hi plou gens de juliol a setembre).[2]

Referències[modifica]

  1. "Valoria La Buena annular eclipse expedition" (report), Solar Physics Group, Astrophysics Lab, University of Rome, January 10, 2007, webpage (mostly Italiano): ICRA-solar: mentions Sidi Barrani observation area.
  2. Climate Charts«Salloum, Egypt Climate, Global Warming, and Daylight Charts and Data.htm». Climate Charts. Arxivat de l'original el 19 de setembre 2013. [Consulta: 12 agost 2013].

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Sallum