Saltat

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Aliments saltats.

El saltat és un mètode de cuina emprat per coure aliments amb una petita quantitat de greix en una paella i emprant una font de calor relativament alta. Sauter significa "saltar" a francès i amb això, el que s'indica el principal procés durant el mètode de cocció: mantenir en moviment , és similar al procés stir fry del wok a la cuina xinesa (saltat a wok).

Característiques[modifica | modifica el codi]

L'aliment saltat es cuina generalment per un període relativament curt de temps a causa de l'alta temperatura que s'empra en el seu "bronzejat", mentre que al mateix temps preserva el seu color, humitat i gust. Aquesta tècnica és molt comú amb els talls més tous de la carn com el llom i el filet mignon.

La diferència entre saltar i socarrimar és que en el primer procés l'aliment queda cuinat a fons, mentre en el segon l'interior queda cru.

Pel que fa al greix utilitzat, generalment s'empra oli d'oliva o mantega clarificada encara que la majoria de greixos són vàlids per al procés. La mantega comú és menys adequada per al saltat, ja que es crema a una temperatura més baixa a causa de la presència dels residus sòlids de llet en ella.

Vegeu també[modifica | modifica el codi]