Shipmates Forever

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaShipmates Forever
Fitxa
DireccióFrank Borzage Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
ProduccióFrank Borzage Modifica el valor a Wikidata
GuióDelmer Daves Modifica el valor a Wikidata
MúsicaBernhard Kaun Modifica el valor a Wikidata
FotografiaSol Polito Modifica el valor a Wikidata
MuntatgeWilliam Holmes Modifica el valor a Wikidata
ProductoraWarner Bros. Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorWarner Bros. Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenEstats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
Estrena1935 Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalanglès Modifica el valor a Wikidata
Coloren blanc i negre Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gènerecinema musical Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0026988 Rottentomatoes: m/shipmates_forever_1935 Letterboxd: shipmates-forever Allmovie: v109922 TMDB.org: 178580 Modifica el valor a Wikidata

Shipmates Forever és una pel·lícula musical estatunidenca de 1935 dirigida per Frank Borzage i escrita per Delmer Daves. Ambientada a l'Acadèmia Naval dels Estats Units, la pel·lícula és protagonitzada per Dick Powell, Ruby Keeler, Lewis Stone, Ross Alexander, John Arledge, Eddie Acuff i Dick Foran. Es va estrenar el 12 d'octubre de 1935 per la Warner Bros. [1][2]

Powell, Keeler, Alexander i Arledge van participar prèviament amb Borzage i Daves, en circumstàncies similars de trama i personatges, a la pel·lícula Flirtation Walk, que tracta sobre l'Acadèmia Militar dels Estats Units, l'any abans.

La Marina dels Estats Units va proporcionar assistència tècnica per al rodatge. Les fotografies d'ubicacions es van fer a l'Acadèmia Naval i una part del "creuer final" de la història incloïa imatges del cuirassat USS Arkansas (BB-33), que va dur a terme creuers de guardiamarins per a la Marina als anys trenta.

Argument[modifica]

En Dick Melville (Powell) i la June Blackburn (Keeler) es troben durant una reunió naval al port de Nova York. Tot i que tots dos provenen de famílies de la Marina, en Dick segueix una carrera de cantant i la June, el pare i el germà de la qual van morir a la guerra, ha promès que no es casarà mai amb un home de la Marina. L'almirall Melville (Stone), el pare d'en Dick, és el nou superintendent de l'Acadèmia Naval i el seu desig més estimat és que el seu fill segueixi els seus passos com a oficial naval. Maniobra Dick perquè es matriculi com a guardiamarina acusant-lo de tenir por de suspendre les proves d'accés.

Repartiment[modifica]

Referències[modifica]

  1. «Shipmates Forever (1935) - Overview». TCM.com. [Consulta: 14 agost 2015].
  2. F.S.N.. «Movie Review - Shipmates Forever - At the Strand.». The New York Times, 17-10-1935. [Consulta: 14 agost 2015].