Superagent 86

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Aquest article tracta sobre la popular sèrie de Mel Brooks. Vegeu-ne altres significats a «Superagent 86 de pel·lícula».
Infotaula de sèrie de televisióSuperagent 86
Get Smart Modifica el valor a Wikidata
Gèneretelecomèdia Modifica el valor a Wikidata
Espai d'ambientacióWashington DC Modifica el valor a Wikidata
Organització de les càmerescàmera única Modifica el valor a Wikidata
CreadorMel Brooks Modifica el valor a Wikidata
DirectorGary Nelson, Bruce Bilson, Don Adams, James Komack, Earl Bellamy i Angelique Pettyjohn Modifica el valor a Wikidata
Actors
PaísEstats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
Llengua originalanglès Modifica el valor a Wikidata
Versió en catalàSí 
Canal originalNBC Modifica el valor a Wikidata
Durada dels capítols24 min Modifica el valor a Wikidata
Primer episodi18 setembre 1965 Modifica el valor a Wikidata
Últim episodi15 maig 1970 Modifica el valor a Wikidata
Temporades5 Modifica el valor a Wikidata
Episodis138 Modifica el valor a Wikidata
Llista d'episodisllista d'episodis de Superagent 86 Modifica el valor a Wikidata
Get Smart (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Més informació
IMDB: tt0058805 Allocine: 2943 Rottentomatoes: tv/get_smart Metacritic: tv/get-smart TV.com: shows/get-smart TMDB.org: 4455 Modifica el valor a Wikidata

Superagent 86 (Get Smart en el seu títol original en anglès), és una comèdia que va néixer com una paròdia de les pel·lícules i sèries d'espionatge del temps de la Guerra freda. L'emissió va començar a la NBC el 18 de setembre de 1965 i va acabar el 1970.

Anys després de la fi de la sèrie es van fer dues pel·lícules: una per als cinemes titulada The Nude Bomb (també coneguda com The Return of Maxwell Smart o Maxwell Smart and the Nude Bomb) el 1980; i una feta per a la televisió, Get Smart, Again! el 1989. El 1995, la Fox va fer una nova versió de la sèrie que no va tenir gaire èxit i només es va emetre als Estats Units.

Va ser creada per Mel Brooks i Buck Henry. Va guanyar set premis Emmy, per als quals va ser nominada catorze vegades més. També va tenir 2 nominacions per al premi Globus d'Or (Golden Globe Awards).

El protagonista de la sèrie era Don Adams, que a més escriuria guions per a la sèrie i la dirigiria. El seu paper era el de Maxwell Smart (Agent 86). Barbara Feldon era la coprotagonista de la sèrie i el seu personatge es deia 99. Aquest personatge no tenia nom propi conegut, tothom li deia 99. En un capítol va rebre el nom de "Susan Hilton" però després diria que era un àlies.

Actualment, hi ha també una versió cinematogràfica d'aquesta sèrie dirigida per Peter Segal i protagonitzada per Steve Carrell al paper de Maxwell Smart i per Anne Hathaway com l'Agent 99. La filmació va començar el març del 2008 i va arribar a les pantalles a l'estiu del mateix any. La major part de les crítiques rebudes són a causa del primer esborrany del guió, i perquè la productora va rebutjar el creador de la sèrie Mel Brooks, amb contracte amb als estudis Paramount Pictures.

Repartiment[modifica]

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Superagent 86