Discussió:Micronèsia Espanyola

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

L'article parla tota l'estona com si la Micronèsia Espanyola fas una entitat política o administrativa. S'hauria de canviar el redactat.

També s'hauria de treure el dubte de la introducció sobre la venda i l'existència de la Micronèsia espanyola. Les fonts (fins i tot les que se citen a l'article) són clares que no existeix i que la venda es va fer.--Pere prlpz (disc.) 21:32, 19 set 2020 (CEST)[respon]

La modificació acaba de ser efectuada per adaptar a la política del punt de vista neutral. el comentari anterior sense signar és fet per Nilprat (disc.contr.)

Eliminació de contingut[modifica]

Almanco s'hauria d'eliminar tot el contingut que es refereixi al territori com si fos una unitat geogràfica o administrativa, que suposa gairebé tot l'article. No hi ha cap referència que digui que aquesta entitat existeix (més enllà de la notícia de l'ABC). Això implicaria l'eliminació de les seccions Política, Subdivisió territorial, Geografia, Etimologia, Demografia, Transport i Cultura.

És com si jo fes un article sobre el Regne de Togo, Xile i Nova Zelanda. El màxim que podria fer seria citar la notícia en que hi hagués aquesta reclamació d'entitat territorial (si aquesta fos real), però en cap cas començar a parlar sobre la geografia, els costums, la demografia o el clima. Això ja es faria a Togo, Xile i Nova Zelanda, que és allà on correspon.

L'article s'estarà editant durant els pròxims dies per adaptar-lo als canvis solicitats pels administradors. el comentari anterior sense signar és fet per Nilprat (disc.contr.)
Si vols, ho puc fer jo en una sola edició. Almanco s'hauria d'eliminar tot el que hi ha a continuació de l'encapçalament Política. Pau Cabot · Discussió 13:35, 29 set 2020 (CEST)[respon]
@Nilprat: Ho faig? Pau Cabot · Discussió 11:47, 2 oct 2020 (CEST)[respon]
Entenc que hi ha apartats que s'han de canviar, justament és el que estic fent i estaré fent durant el pròxims dies. L'administrador Yuanga ja m'ha dit que l'avisés quan estigui tot acabat. Sobre la solicitud d'eliminació de l'apartat de cultura, és incorrecte ja que només les illes conegudes de forma no oficial com a Micronèsia Espanyola tenen la cultura polinesia, encara que pertanyin a països diferents. És una cultura pròpia que no s'arrela ni als Estats Federats de Micronèsia, ni a les Illes Marshall ni a Indonèsia. el comentari anterior sense signar és fet per Nilprat (disc.contr.)
Es que tota aquesta informació s'ha de posar a les illes corresponents (Kapingamarangi, Mapia, Nukuoro, Rongrik i Ulithi) i no aquí. Pau Cabot · Discussió 16:39, 2 oct 2020 (CEST)[respon]

D'acord, ho canviaré, hi ho inclouré dins de l'article de l'illa corresponent.