Tata Group

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióTata Group
lang=ca
Modifica el valor a Wikidata
Dades
Tipusconglomerat
multinacional Modifica el valor a Wikidata
Indústriaconglomerat Modifica el valor a Wikidata
Forma jurídicaconglomerat Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1868
FundadorJamsetji Tata Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu
Empleats722.281 Modifica el valor a Wikidata
Format per

Lloc webtata.com Modifica el valor a Wikidata
Facebook: TataGroup Twitter (X): TataCompanies Instagram: tatacompanies Modifica el valor a Wikidata
Tata Indigo SW, un dels productes de Tata Motors.

Tata Group (hindi:टाटा समूह) és un important conglomerat multinacional amb seu social a Mumbai, Índia. Va ser fundada per Jamsetji Tata en 1860.

En termes de capitalització i beneficis, Tata Group és la major entitat privada de l'Índia, i ha estat reconeguda com una de les companyies més respectades del món durant anys.[1][2] Està present en els sectors de l'acer, automoció, tecnologies de la informació, comunicacions, elèctriques, te i hotels. Tata Group opera en més de 85 països dels 6 continents, exportant béns i serveis a més de 80 nacions i facturant anualment uns 18.000 milions de dòlars per any, aproximadament el 2% del producte interior brut de l'Índia.

De les companyies que formen el grup Tata, la més coneguda a Occident és Tata Motors, abans coneguda com a TELCO (Tata Engineering and Locomotives Ltd) que produeix automòbils per al mercat indi. La seua gamma de productes inclou turismes, vehicles utilitaris, i vehícles comercials per al transport de tota mena de mercaderies i passatgers. És propietària de les marques Jaguar i Land Rover des que les comprara a Ford Motors l'any 2008.

Altres empreses importants del grup Tata són: Tata Steel, la quarta empresa més important al sector de l'acer a nivell mundial, i propietària de Corus (antigament coneguda com a British Steel; o les empreses Tata en el camp de les telecomunicacions.

Referències[modifica]

  1. «Help | FT Help | FT.com What happened to Press Cuttings?» (en anglès). Arxivat de l'original el 2017-12-28. [Consulta: 30 desembre 2017].
  2. «Forbes Welcome». [Consulta: 30 desembre 2017].

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Tata Group