Vés al contingut

Tema de Viquipèdia:La taverna/Tecnicismes

MarcCeleiro (discussiócontribucions)

Bona tarda a tothom! Des de fa uns mesos estic provant les noves funcions beta com l'editor visual o la barra personal compacta... crec que ja es podria passar tot això de beta a normal, ja que (almenys a mi) em funciona de conya.

I una altra cosa... proposo que els que toquen el codi font de la Viquipèdia millorin l'aspecte veient-ho des de l'escriptori estil mòbil, que és molt més bonic.

Bones festes!

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Diria que l'editor visual ja no és beta per ningú, si estem parlant del mateix.

MarcCeleiro (discussiócontribucions)

Jo crec que si... en tot cas es poden passar totes les betes a "normals"?

KRLS (discussiócontribucions)

El que vol dir és que qualsevol usuari estigui o no registrat té l'opció d'usar l'editor Visual. Per defecte, tothom té l'editorVisual habilitat dins les funcionalitats beta. És beta, perquè encara li queda recorregut de millora.

QuimGil (discussiócontribucions)

Hi ha una gran diferència entre una beta d'instaŀlació opcional i una funcionalitat oferta a tothom tant sí com no. A Wikimedia hi ha rius de tinta digital sobre funcionalitats que uns pensen que estan a punt per a tothom mentre que d'altres pensen totalment el contrari. Les betes són una solució que permet incrementar el volum d'usuaris que proven les noves funcionalitats i proveeixen feedback als desenvolupadors, sense destorbar la gran massa d'usuaris.

Les betes disponibles a ca.wiki són aquestes. L'editor visual en si no es troba en beta, però hi ha alguns plugins seus que sí ho estan. La barra personal compacta està en beta, i la utilitzaré com a exemple per a explicar com saber què impedeix a una beta passar la seva graduació:

  1. A Especial:Preferències#mw-prefsection-betafeatures cada beta té un enllaç a "Informació". En aquest cas l'enllaç apunta a mw:Compact Personal Bar.
  2. Potser amb aquesta pàgina i la seva pàgina de discussió relacionada ja us feu una idea dels problemes actuals. Si no està clar i us interessa saber-ho, podeu preguntar a la pàgina de discussió (en anglès). I si no...
  3. La pàgina d'una beta a mediawiki.org hauria de tenir un enllaç prominent a la tasca a Phabricator on es recullen els problemes pendents. En aquest cas és phab:T46448.
  4. La tasca és bloquejada per altres tasques, i allà es pot veure tot el detall. Possiblement hi haurà problemes amb els que no us heu trobat encara, o només apareixen en combinació amb certs factors (per exemple, un giny). En fi, problemes detectats amb importància diversa. Una bona tasca per a una beta hauria d'especificar a la seva descripció quin són els autèntics blockers. Si no es veu clar, es pot preguntar (com acabo de fer jo, ja que m'heu despertat la curiositat). :)
Resposta a «De beta a predeterminat»