Vés al contingut

Tema de Viquipèdia:La taverna/Propostes

Hienafant (discussiócontribucions)

Seria interessant un portal de víkings?

Sóc nou.

També: ningun article parla de la Guàrdia Varega, el Knattleikr (un esport), Hnettafl (joc paregut a les dames), Althing (reunions).

Consultar si "Seguint les petjades dels... Víkings" de Choat, Ives; Girart, Estelle; Munch, Philippe. Barcelona: BLUME, 2004. ISBN 84-9801-005-5 es considera bibliografia vàlida/fiable.

També hi ha un llibre interessant: Edda Menor / Snorri Stúrluson ; traducción del islandés y edición de Luis lerate. Madrid : Alianza, [2008]. Està en una biblioteca de València i en Algemesí.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

@Hienafant: Benvingut a la Viquipèdia.

Guàrdia varega existeix. Althing també, però es refereix específicament al parlament d'Islàndia i no sé si tu estàs pensant en un significat més genèric. Els altres estaria bé crear-los, ja sigui a partir de les teves referències o traduint d'una altra viquipèdia.

Del llibre, sense haver-ne vist més que una foto de la portada que he trobat per Internet, només et puc dir que si és un llibre de divulgació és una font perfectament vàlida, tot i que podria ser que per algunes coses una font més acadèmica fos encara millor.

L'Edda menor que esmentes és una font menys adient perquè és una font primària. O sigui, no hauríem d'escriure els nostres articles amb les nostres pròpies conclusions sobre com era el món de fa 800 anys a partir d'un llibre de fa 800 anys, sinó que els nostres articles es basen en les conclusions dels experts actuals a partir d'aquest llibre i de moltes fonts primàries més. Ara bé, a tu et pot ajudar a conèixer el tema i fins i tot de vegades servir d'il·lustració.

Un portal sobre víkings seria interessant. Ara bé, fer un portal i donar-li contingut és molta feina, i no gaire senzilla. L'experiència diu que al cap de poc d'arribar a la Viquipèdia tots hem tingut la temptació de fer un portal i un viquiprojecte, però que poc sovint s'acaben. Aleshores, el meu consell és que no comencis intentant construir un portal sinó ampliant articles de víkings o començant aquests articles que comentaves que ens falten. Ara bé, tu mateix.

QuimGil (discussiócontribucions)

Només una segona veu per a donar la benvinguda a Hienafant i, sí, advertir-te que crear i mantenir un portal portal més feina de la que sembla, i que normalment aquesta feina podria ser millor invertida en crear articles absents i millorar els existents. Si quan portis un temps editant temes víkings veus que hi ha altres editors actius interessats en el tema, llavors en parleu.

Resposta a «Portal:Víkings i altres coses»