Tema de Viquipèdia Discussió:Propostes de retirada de la distinció/Propostes

Paucabot (discussiócontribucions)

Arran de la discussió a Viquipèdia:Propostes de retirada d'articles de qualitat/Propostes#País Valencià, crec que hauríem d'aclarir a qualque lloc (i crec que aquest seria el més adequat) quin són els requisits necessaris per retirar la distinció de qualitat o d'article bo.

Ara que no hi ha a debat un article concret, crec que estaria bé explicitar la idea de demanar el mateix percentatge de vots favorables al manteniment de la distinció que el que faria falta per guardonar-lo en la línia del que es va comentar a Viquipèdia:Presa de decisions/2007/Articles de qualitat#Manteniment de AdQ.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Demanar el mateix percentatge per posar que per mantenir porta a una situació potencialment inestable: si s'aprova pels pèls posar la distinció, després qualsevol cosa pot fer que hi hagi un vot menys i es retiri, i és fàcil entrar en un cicle de posar-treure. Aleshores, crec que hi hauria d'haver un marge entre els percentatges de les dues decisions.

Paucabot (discussiócontribucions)

No crec que això passi molt, sincerament: si repetim la votació, gairebé segur que no intervendrien les mateixes persones com veim a les propostes d'esborrat d'articles repetides. De totes maneres, més que saber si xerram del 80 o del 70%, el que és realment important és que ningú no es pensi que basta el 20% com ja ha passat ...

Pere prlpz (discussiócontribucions)

En això del 20% completament d'acord.

Paucabot (discussiócontribucions)

Jo crec que no faria falta posar un percentatge diferent i que complicaria la norma (que amb el mateix percentatge seria molt més senzilla), però si aquest fos l'acord, aniria bé un 70%?

Leptictidium (discussiócontribucions)

Unes quantes idees, possiblement esbojarrades, per llançar el debat:

1.- Establir criteris de retirada "automàtica" de la distinció (nivell lingüístic pèssim, falta greu o molt repetida de referències, article sobre un tema que necessita actualització però no s'ha actualitzat en X anys, etc.).

2.- Decidir les votacions per majoria simple si s'allarguen més de X temps

3.- Decidir les votacions per majoria simple si hi ha problemes evidents i ni l'autor original de l'article ni cap altre usuari es mostra disposat a arreglar-los.

4.- Ara mateix no queda gaire clar què passa si alguns usuaris voten per retirar la distinció i altres voten per "baixar-la" a article bo. I si ho fem purament binari, és a dir, o l'article conserva la distinció que tingui o la perd, sense mitges tintes? Llavors, si algun usuari pensa que l'article és acceptable per a ser ABo, el pot presentar a tal categoria.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Una proposta senzilla en la línia d'en Leptictidium:

  • Per mantenir o treure la categoria, majoria simple.
  • Si hi ha vots a favor d'article bo, es compten com vots a favor de treure la distinció d'article de qualitat, però si hi ha majoria simple sumant a favor d'AQ i AB, es passa a article bo.

Els criteris automàtics tenen l'inconvenient que al final algú ha de decidir si es compleixen o no, de manera que tornem a la votació. Una possibilitat per agilitzar-ho tot plegat és reduir el nombre de participants exigit. Per exemple, es pot baixar a 5. La gràcia de 5 és que amb 5 participants 3 votants poden fer treure la distinció, igual que en l'aprovació 3 votants (de 10) poden impedir que es doni. A més, si costa molt trobar 10 persones que es llegeixin un article per distingir-lo, per treure-li la distinció encara costa més.

Paucabot (discussiócontribucions)

1.- En podríem parlar, sempre que els motius siguin prou objectius. Una citació demanada i no aportada (o no justificada la seva absència) en un temps raonable podria ser un motiu, per exemple. El mateix passaria amb un article amb la plantilla {{obsolet}}.

2 i 3.- Això implica de facto baixar el nivell d'exigència del 80 al 50%. Crec que és massa permissiu. No faria falta això de les majories simples si es posa un termini màxim.

4.- Això ho hauríem de pensar. Però un cas clar és si entre Adq i Abo no arriben al 80% (o 70, si es baixa). La teva proposta crec que simplificaria la normativa, però allargaria algunes decisions.

Resposta a «Percentatge per retirar la distinció»