Tema de Viquipèdia Discussió:Criteris d'admissibilitat (biografies)

Leptictidium (discussiócontribucions)

Hola. Proposo substituir:

"Escriptors que tinguin publicades com a mínim dues obres per part d'una editorial (no compta l'autoedició)."

per:

"Escriptors que tinguin com a mínim dues obres publicades per terceres parts (sense comptar l'autoedició)."

A part de corregir un error lingüístic, crec que cal canviar "editorial" per "terceres parts" perquè les obres publicades per un museu important o una gran agència científica, per exemple, també haurien de ser font d'admissibilitat tot i no ser publicades per editorials.

Paucabot (discussiócontribucions)

D'acord amb la correcció lingüística del parèntesi. Respecte de l'altre canvi, entenc el que vols dir, però no qualsevol "tercera part" hauria de ser vàlida. La redacció hauria de tenir en compte que una obra "publicada" i distribuïda per un club de petanca (amb tots els respectes pels clubs de petanca, és clar), no compta.

Leptictidium (discussiócontribucions)
Paucabot (discussiócontribucions)

Ok amb la part lingüística (això s'hauria de fer sense discussió, realment).

Respecte de l'altre tema, potser jo ho deixaria amb "editorial" tot entenent que museus, universitats, etc que editen es poden considerar "editorials" en el sentit ampli del terme.

Vriullop (discussiócontribucions)

Entenc que obres publicades per museus, universitats, etc., entren més en l'apartat "científics i universitaris" que "escriptors". L'últim l'entenc més per obres de ficció i divulgació, i "editorial" es pot entendre com a qualsevol editor que hagi revisat i acceptat el text per jugar-se-la en una aventura comercial. El primer es pot revisar i ampliar a partir de en:Wikipedia:Notability (academics) on compte més l'avaluació d'experts (peer review) en publicacions periòdiques o el prestigi de l'editorial o editor.

Ssola (discussiócontribucions)

"Escriptors que tinguin publicades com a mínim dues obres, literàries o de divulgació, per una editorial comercial (no compta l'autoedició)." Va bé?

Ssola (discussiócontribucions)

Tant és, deixem-ho així. També hi ha editorials no comercials de l'Església, d'institucions públiques i privades...

Resposta a «Proposta de canvi per a escriptors»