Vés al contingut

Tema de Viquipèdia:La taverna/Multimèdia

Somnis perduts (discussiócontribucions)

Fa uns dies vaig posar una fotografia de la meva propietat. Era una fotografia encarregada a un estudi professional i comprada per fer-ne ús per a publicacions en paper i en la xarxa d'Internet. Crec que ho vaig explicar prou bé en el qüestionari de Wikimedia Commons, però tot i així la imatge ha estat esborrada. No ho entenc

Pere prlpz (discussiócontribucions)

En primer lloc t'has d'assegurar que tens els dret de cedir la foto perquè qualsevol en faci qualsevol ús, amb molt poques restriccions, que és en el que consisteix publicar-la a Commons amb una llicència lliure. Compte que això pot ser més que el dret d'usar-la tu en paper i a la xarxa.

Aleshores, si carregues a Commons una foto que no has fet tu però en tens els drets suficients, hauries d'enviar l'autorització per correu electrònic tal com s'explica a commons:commons:OTRS o a Viquipèdia:Autoritzacions.

Un cop enviada l'autorització pots tornar a carregar les fotos o bé demanar als administradors de Commons que les restaurin, a Commons:Undeletion requests. Aleshores, hauries de posar a les fotos la plantilla {{OTRS pending}}.

Com a referència, el teu registre a Commons: commons:Special:Log/Somnis_perduts.

Dvdgmz (discussiócontribucions)

Complementant el que diu en Pere, quan escrius a OTRS ho reben una xarxa de voluntaris encarregats de validar les autoritzacions o a demanar ampliació d'informació si cal. Un cop ho verifiquen es genera un "tiket" que és una referència permanent a aquella verificació. Una persona autoritzada amb aquell codi podrà en el futur accedir-hi i veure que la verificació es va fer bé.

Bàsicament, el que es valida és que qui "allibera" la imatge en sigui el titular de drets. Perquè al publicar a Commons és el que fem, alliberem els drets de la imatge per a qualsevol ús, no només per a la Viquipèdia. La idea és que la Viquipèdia es pugui reproduir i transformar lliurement, i també les imatges.

Gràcies per contribuir!!!

Resposta a «Sobre els drets de les imatges»