Tema de Viquipèdia:La taverna/Ajuda

Yuanga (discussiócontribucions)

Bones! Quin és el criteri per marcar un article com esborrany? Hi ha un mínim d'octets o és una cosa més subjectiva?

Gràcies!

Yuanga (discussiócontribucions)

Que consti que m'he llegit algunes converses anteriors com aquesta, però no sé trobar el consens definitiu. El dubte m'ha sorgit en veure la plantilla en articles com aquest.

Paucabot (discussiócontribucions)
Barcelona (discussiócontribucions)

Hi ha un punt de subjectivitat, però en general articles de diversos paràgrafs amb referències no són esborranys, són ampliables com tota la resta. Un article que sigui poca cosa més que una definició, entraria dins la primera categoria

Paucabot (discussiócontribucions)

A Viquipèdia:Esborrany diu que els esborranys tenen un sol paràgraf. Existeix el truc de fer paràgrafs monofrase perquè l'article sembli més llarg del que és, però jo diria que la definició ens dóna una idea aproximada del que hauria de ser considerat un esborrany i del que no.

Si té referències o no, jo diria que no afecta a l'hora de ser considerat esborrany. La plantilla d'esborrany està relacionada amb la brevetat del text. Per a indicar altres coses com la mancança de referències, ja tenim plantilles més adequades.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Un cas dubtós és quan un article és curt però no ampliable. Aleshores no se sol considerar un esborrany.

Yuanga (discussiócontribucions)

Estic d'acord amb el que exposeu. Llavors veieu raonable treure la plantilla de l'article en qüestió, i de futurs casos similars?

Paucabot (discussiócontribucions)

Per mi, d'acord.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Suposo que la qüestió important hauria de ser què els convé més als que fan servir les categories d'esborranys per alguna cosa com ara buscar esborranys i ampliar-los, per saber si el fet que articles com aquest estiguin a la categoria d'esborranys els és útil o els fa nosa. Ara bé, per poder preguntar això primer hauríem de trobar algú que estigui fent servir les categories d'esborrany per alguna cosa, i a priori sembla poc probable.

Resposta a «Quan és esborrany?»