Tema de Viquipèdia:La taverna/Novetats

Vriullop (discussiócontribucions)

Des de l'1 de gener de 2016, les regions de França s'han reorganitzat. Està explicat a regió francesa, amb les velles, les noves i els canvis. He actualitzat les plantilles de les infotaules. Ara hi ha un bon grapat d'enllaços vermells de regions noves que caldrà crear. Els noms de les regions són provisionals, per agrupació dels vells, fins que cada regió no aprovi un nom diferent, però això només serà qüestió de reanomenament posterior. Les regions velles cal actualitzar-les com a antigues regions. A més, molts municipis i departaments tenen la regió en el text que caldrà actualitzar. Algun bot ho vol fer? També queda pendent d'un possible bot actualitzar la {{Infotaula cantó de França}}.

També caldrà reorganitzar categories.

Bestiasonica (discussiócontribucions)

També caldria revisar l'apostrofat que es va fer en el seu moment (especialment per a la regió d'Illa de França i també Yonne, crec recordar) en els articles bot-born de municipis. També caldrà canviar els enllaços generats per plantilles de difícil localització que utilitzen per a generar el text automàticament a la corresponent infotaula i que també es van utilitzar en la redacció de la secció inicial d'aquests centenars (milers?) d'articles.

Aprofito l'avinentesa per comentar també temes de puntuació com el guió llarg que es fa servir a l'article sobre la regió de Nord-Pas de Calais i les categories derivades que em sembla estrany. Passa amb d'altres regions? És una excepció o bé una norma específica per a la França?

D'altra banda i seguint amb els tòpics francesos, el departament de la "Manche" sembla tenir un exònim català reconegut com a mínim per esadir.: La Mànega (la GEC no el fa servir per ara almenys pel que fa al departament). Tot i així ja s'ha canviat el redactat de la Manche (no he investigat excessivament l'historial). Si es considera mantenir aquest ús catalanitzat cal, com a mínim, valorar l'aptitud de revisar el redactat dels centenars d'articles dins de l'actual categoria:Manche i avaluar una potencial correcció dels títols dels articles i categories que continguin el topònim Manche si s'escau també robotitzada, després d'una mínima discussió humana i humanitzada.

Resposta a «Regions de França»