Vés al contingut

Tema de Viquipèdia:La taverna/Ajuda

ciutadania i nacionalitat

6
Resum per Paucabot

Discussió sobre aquests camps a les infotaules. Continua a Tema:Tt6g5ysw6tuwqk5u.

Dafne07 (discussiócontribucions)

En la infotaula persona, es podrien unificar les seccions "ciutadania" i "nacionalitat" en una sola? o que si s'escriu una l'altra no cal que aparegui? És que em sembla redundant el que ha sortit a Roger de Wendover o a Simeó de Durham.

Paucabot (discussiócontribucions)
Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Paucabot@Dafne07 És una dada que està en discussió perquè genera mal rotllo, especialment en els de la zona de països catalans. Els casos que em passes són similars als catalans: No és el mateix Regne Unit que Anglaterra.

La meva opinió és senzillament no recuperar "ciutadania" de WD. És com estava abans del canvi de la infotaula, però algunes veus discrepen per no perdre una informació útil en el 80% dels casos que no és ni conflictiva ni redundant. Si vols aportar llum sobre una possible solució consensuada, passa't per l'altra discussió i a veure si ens desembusses !!.

Merci

Dafne07 (discussiócontribucions)

Crec que la solució seria donar prioritat al que estigui escrit en la pàgina de vikipèdia i que les dades de la WD només actuïn en les pàgines en les quals estigui la plantilla "infotalula persona" buida. Tal com està ara apareixen les dades que ha escrit algú que no sap gaire d'història, perquè en l'època de Simeó de Durham el Regne Unit encara no existia, i si es substitueix per "Anglaterra", queda repetitiu. També evitaríem que en pàgines com Ceol de Wessex apareguin dades en francès.En els exemples que poso si només es veiessin les dades escrites des de la pàgina i no es veiessin les que arriben des de WD, aquests problemes desapareixerien.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Dafne07 Les dades manuals ja tenen prioritat sobre les de WD. L'aparició de "ciutadania" és perquè manualment no la tenim a cap article. No podem resistir-nos a incorporar WD, sinó que hem de treballar per a que sigui millor. Ho serà per nosaltres i per a tothom.

Agafant els teus exemples: Si alguna cosa l'ha escrit algú que no té ni idea, hem d'actuar igual que ho faríem a la VP, és a dir, canviar el que estigui malament per una cosa que està millor. Si els textos surten en francès (o castellà o anglès) és perquè aquell ítem no té escrita la descripció en català, la qual cosa no és un problema de WD sinó una mancança de la comunitat catalana en la seva presència a WD.

Podem fer totes les consideracions que vulguem sobre si convé o no que una dada surti, però no podem dir "que surti si està bé". Per dos motius: 1) la infotaula no sap que és o no correcte i 2) la regla d'or de la VP és "allò que està malament, cal arreglar-ho; no ignorar-ho".

Per no tenir dues discussions obertes sobre el mateix tema, si us plau, trasllada la teva conversa a l'altra discussió que és anterior i així jo podré traslladar aquesta resposta.

Merci

Dafne07 (discussiócontribucions)

Gràcies, continuo on tu em dius.