Tema de Viquipèdia Discussió:Proposta de distinció d'alta qualitat d'un article/Alps Escandinaus

Manlleus (discussiócontribucions)

@Martí8888 Perquè Escandinaus porta E majúscula?

Martí8888 (discussiócontribucions)

@Manlleus Originalment era "escandinaus", amb e minúscula, però @Leptictidium va canviar el nom de l'article el 30 d'agost de 2012 i va citar l'article d'"Escandinàvia" de l'enciclopèdia.cat, on hi figura "Alps Escandinaus", amb e majúscula. Suposo que, si a l'Enciclopèdia van escriure-hi això, devien tenir alguna raó. Però també pot ser que ho posessin sense pas meditar... En un article del Regió7 apareix en minúscula, i alguns llibres en català també (aquest, per exemple), tot i que també n'hi ha que la posen en majúscula. És un gentilici, i teòricament l'inicial hauria d'anar en minúscula. Des que vaig començar a editar l'article que no he parat de fer-hi voltes...

Leptictidium (discussiócontribucions)

És cert que és un gentilici, però és un gentilici que forma part integral d'un nom propi. No és assimilable a expressions com ara "Alps italians" o "Alps francesos", en les quals el gentilici és simplement un adjectiu que modifica el nom propi. És per això que vaig optar pel criteri fiable de la GEC.

Atenció: la font que cites a Google Llibres conté greus errors terminològics i lingüístics i, per tant, no és una font fiable per al tema que ens ocupa.

Manlleus (discussiócontribucions)

Gràcies Lepti per aclarir-ho

Resposta a «Escandinaus»